Image
Magnolia tecknar ett 20-årigt avtal med Östersunds kommun om ett vårdboende.
Magnolia tecknar ett 20-årigt avtal med Östersunds kommun om ett vårdboende. Bild: SR-K

Magnolia Bostad tecknar avtal om vårdboende med Östersunds kommun

Bygg/Arkitektur Magnolia Bostad har tecknat ett 20-årigt hyresavtal med Östersunds kommun för ett nytt vård- och omsorgsboende om 80 lägenheter och cirka 6 300 kvadratmeter. Inflyttning beräknas till första halvåret 2022.
Publicerad den 1 Oktober 2019

Byggnadens utformning är inspirerad av kommunens samiska historik och kommer att uppföras i massivträ. Lägenheterna är vända utåt med utsikt över Storsjön och Frösön och med gemensamhetsytor och kök mot gården. Byggvolymerna skapar ett grafiskt mönster med Storsjön och jämtländska fjällen i fonden.

– Vi är mycket glada över att få utveckla detta projekt tillsammans med Östersunds kommun. Byggnaden kommer bli ett landmärke i Jämtland. Östersund är en samisk förvaltningskommun, därför har vi skapat en regionalt anknuten gestaltning med material och detaljer som refererar och tar vara på kommunens samiska kulturarv, säger Thomas Persson, chef Affärsgenerering och regionchef Öst på Magnolia Bostad.

– Det är en fantastisk byggnad som uppfyller kommunens funktionskrav. Vi tror att det kommer bli en trevlig och trivsam miljö, inomhus och utomhus, för de som bor, arbetar och kommer på besök. Vi hoppas att alla jämtar kommer att känna igen sig och kunna relatera till husets gestaltning, oavsett var i länet de kommer ifrån, säger Lise Hjemgaard Svensson, ordförande Vård- och omsorgsnämnden på Östersunds kommun.

Vård- och omsorgsboendet kommer att uppföras på fastigheten Östersund Söder 1:14 där Magnolia Bostad även kommer att utveckla drygt 200 bostadslägenheter, som också kommer uppföras som trähus.

Skierfe Advokatfirma har varit legal rådgivare till Magnolia Bostad och SR-K har varit arkitekter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige