Image

Magnolia Bostad i affärer för 1,5 miljarder

Transaktioner Magnolia Bostad säljer framtida bostäder i Uppsala och Helsingborg. Det totala slutliga fastighetsvärdet uppgår till 1 550 miljoner kronor.
Publicerad den 23 December 2015
Fredrik Lidjan. Bild: Magnolia Bostad
Fredrik Lidjan.

I Uppsala har Magnolia tecknat en avsiktsförklaring om 450 hyreslägenheter på fastigheten Uppsala Kungsängen 25:1 med en svensk institution. Det slutliga fastighetsvärdet uppgår till cirka en miljard kronor.

Fastigheten är mycket centralt belägen i Uppsala och hela området är under omvandling till bostadskvarter. Bostäderna utvecklas med tydligt fokus på hållbarhet och energieffektivitet och kommer att miljöcertifieras. Byggstart är preliminärt planerad till tredje kvartalet 2016.

– Denna avsiktsförklaring är i linje med bolagets ambition att samarbeta med välrenommerade svenska institutioner och ännu ett bevis på det förtroende vi har fått av den här typen av aktörer, säger Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad.

I Helsingborg har Magnolia köpt byggrätter för 327 lägenheter av Skanska Sverige, som hade Panreal som rådgivare.

Skanska Sverige har sedan fått bygguppdraget, värt 350 miljoner kronor. Det rör sig totalt om fyra huskroppar med fem våningar och sammanlagt 19 000 kvadratmeter bostadsyta, BTA. Därtill byggs garage under jord.

Magnolia har även tecknat avtal om försäljning av bostäderna till Alecta. Bostäderna kommer att upplåtas som hyresrätter och har ett totalt fastighetsvärde vid färdigställande om cirka 550 miljoner kronor.

Bostadsprojektet utgör en del av H+, Helsingborg kommuns stora stadsförnyelseprojekt för den södra delen av staden. Projektet kommer att komplettera befintlig bostadsbebyggelse genom en modern arkitektur med typiska inslag som kännetecknar staden.

– I höstas tecknade Magnolia Bostad en avsiktsförklaring gällande försäljning av drygt 2 000 bostäder fördelat på sex projekt. Det gläder mig att kunna annonsera den första av dessa sex affärer och därigenom samarbetet med Alecta. Det här är också den första entreprenaden vi ingår med Skanska vilket är i linje med vår ambition att arbeta med de bästa byggentreprenörerna i landet, säger Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad.

Byggstart är preliminärt planerad till andra kvartalet 2016, med första inflyttning under andra halvåret 2018.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Panreal på Branschguiden

I vår värld handlar allt om att ge sitt yttersta varje gång. Det är en ovärderlig drivkraft och det enda sättet som vi vill jobba på för att kunna agera som din mest kvalificerade fastighetsrådgivare.

Panreal är en oberoende, partnerägd fastighetsrådgivare specialiserad inom transaktionsrådgivning vid försäljning och förvärv av kommersiella fastigheter och fastighetsbolag på den svenska fastighetsmarknaden. Vi erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till fastighetsägare och investerare. Våra uppdragsgivare utgörs av bland annat bygg- och fastighetsbolag,...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Grönt ljus för Castellums polishusplaner

Bolag Fastighetsjättens mål om att ersätta GP:s gamla tryckeri med ett nytt polishus ser ut att gå i lås.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY