Image

M&G Real Estate köper för 565 miljoner

Transaktioner M&G Real Estate köper logistikfastigheter i Danmark till ett värde av 59,3 miljoner euro, motsvarande cirka 565 miljoner kronor, vilket representerar en direktavkastning om 6.8 procent. Förvärvet, som är det fjärde i Danmark, är ett ytterligare steg i M&G:s strategi för fortsatt expansion i Europa.
Publicerad den 24 Augusti 2017
Thorsten Slytå. Thorsten Slytå.

Den danska fastighetsportföljen om 75,139 kvadratmeter är belägna i starka logistiklägen i Danmark och har hyrts ut på långa avtal till Danmarks största stål- och teknikgrossist. Det nyförvärvade fastighetsbeståndet består av tre fastigheter, Køge (14,873 kvadratmeter), Odense (25,905 kvadratmeter) och Kolding (34,361 kvadratmeter).

Förvärvet är det andra M&G Real Estate gör i Norden i år. I januari köpte M&G Blekholmen 1, en kontorsfastighet i centrala Stockholm, för 230 miljoner euro (cirka 2,2 miljarder kronor). De förvaltade tillgångarna i Norden uppgår nu till totalt 560 miljoner euro (cirka 5,3 miljarder kronor).

– Med stor efterfrågan på logistik över hela Europa erbjuder detta förvärv en stabil investeringsmöjlighet med en stark hyresgäst på attraktiva hyresvillkor, säger Simon Ellis, Director of European Investment.

– Vi kommer fortsätta att öka vår tillgångsallokering inom logistik-, kontors- och detaljhandelssektorn över hela Europa, samt ytterligare diversifiera vår portföljs exponering mot olika länder. Transparenta och mogna europeiska marknader med starka fundamenta och ekonomisk stabilitet, fortsätter att vara vårt fokus, säger Thorsten Slytå, Nordenchef på M&G Real Estate och tillägger att:

– Vi är väldigt nöjda med att kunna förvärva denna högavkastande portfölj med långa flöden i en logistikmarknad som traditionellt sett har varit dominerad av främst egenanvändare. Direktavkastningen på danska logistikfastigheter i primelägen är högre än direktavkastningen i de flesta europeiska marknader vi är aktiva i vilket gör investeringar i detta segment väldigt intressant för oss. I en stark logistikmarknad med begränsad nyutveckling samt låga vakanser tror vi detta kommer borga för ytterligare potential för nedåtgående direktavkastningskrav.

NCAP var rådgivare åt M&G Real Estate. Säljarens rådgivare var Sadolin & Albæk, JLL:s danska partner.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi kan höja budet – om ni säljer"

Bolag Lennart Sten om manövern som ledde till seger i budstriden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY