Image
Malin Odelfelt.
Malin Odelfelt. Bild: SBC

Luftslottet, Handpenningen och Ragnarök: Här är årets roligaste BRF-namn

Bostäder Ett av de första beslut som måste tas när en bostadsrättsförening bildas är vilket namn den nya föreningen ska ha. Många styrelser får inspiration från naturen och närområdet men andra går sin egen väg. Luftslottet, Handpenningen och Ragnarök är bara några av de namn som sticker ut i SBC:s kartläggning över landets roligaste bostadsrättsföreningsnamn.
Publicerad den 26 Juli 2022

SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum, har gått igenom namnen på över 5 000 bostadsrättsföreningar runt om i landet. I kartläggningen visar det sig att naturen ofta är en inspirationskälla när föreningen ska namnges. Exempelvis är Eken, Solrosen och Lilja återkommande namn. Något som blivit allt vanligare är att döpa sin förening efter djur eller frukter. Däremot finns det styrelser som väljer att vara mer kreativa i valet av namn. Luftslottet, Handpenningen och Ragnarök är några namn som skiljer sig från mängden i kartläggningen.

– Jag ser alltid fram emot vår kartläggning av bostadsrättsföreningsnamn. Det är väldigt roligt att ta del av alla kreativa och ibland något udda namn som styrelser har valt. Men jag vet också att det inte är helt enkelt att välja ett namn till en ny förening och vi hjälper gärna till om en styrelse har svårt att hitta ett som passar. Det som är viktigast att tänka på är att namnet ska innehålla ordet bostadsrättsförening och att det inte ska finnas något annat företag eller förening som är registrerad på samma namn i länet, säger Malin Odelfelt, externkommunikatör på SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB.

Roligaste bostadsrättsföreningsnamnen 2022:

Coucou
Det goda vattnet
Fårabergets Lycka
Luftslottet
Ragnarök
Handpenningen
Edens äpple
Drakskeppet

Vanligaste teman för bostadsrättsföreningars namn:

Gator och områden
Natur
Djur
Frukt och grönsaker
Saga
Objekt som Båten och Bojen
Yrken

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige