Image
Här på Elite Park Avenue Hotel hålls Branschens mötesplats i Göteborgsregionen - Lokalmarknadsdagen - nästa torsdag. Anmälan stänger i morgon fredag.
Här på Elite Park Avenue Hotel hålls Branschens mötesplats i Göteborgsregionen - Lokalmarknadsdagen - nästa torsdag. Anmälan stänger i morgon fredag.

Lokalmarknadsdagen: En vecka kvar - här är programmet och talarna

Lokalmarknadsdagen Nästa torsdag hålls klassiska Lokalmarknadsdagen - Branschens mötesplats i Göteborgsregionen. Anmälan stänger i morgon fredag - säkra din plats nu!
Publicerad den 1 Oktober 2020

Lokalmarknadsdagen arrangeras nästa torsdag den 8 oktober på Elite Park Avenue Hotel. Branschens mötesplats i Göteborgsregionen genomförs som ett fysiskt event med kraftigt förhöjda smittskyddsåtgärder för att minimera eventuell smittspridning. Den som inte kan eller vill medverka fysiskt kan följa dagen hemifrån via live-stream, länk kommer skickas ut till den som i anmälan angett att man önskar följa dagen via sin dator eller läsplatta.

Här är programmet för dagen:

09.10 Inledning: I pandemins mitt
När corona-pandemin slog till i Sverige lamslogs hotell- och mötesindustrin i princip totalt. Här får vi en vittnesskildring inifrån corona-stormens öga av Elite-chefen som bland annat basar för hotellet som vi befinner oss på för dagen.
Camilla Nyman, regionchef, Elite Hotels

09.25 Makroanalys
2020 går till ekonomihistorien som året då corona-pandemin skakade om det finansiella läget i hela världen. Hur ser den närmaste framtiden ut globalt och här i Sverige? Vilka lärdomar kan vi dra och (när) kommer vi få en normal situation igen?
Alexandra Stråberg, chefsekonom, Länsförsäkringar

09.50 Analys: Fastighetsmarknaden
Hela fastighetsmarknaden har påverkats i corona-krisen. Här får vi en grundlig lägesgenomgång av hur de olika segmenten påverkats och utvecklats och hur framtidsutsikterna ser ut.
Peter Wiman, analyschef, Savills

10.15 Analys: Göteborgsregionen
Hur ser de dagsaktuella siffrorna ut för Göteborgsregionen gällande sysselsättning, konkurser och andra nyckelområden? Vilka sektorer har klarat sig bäst/sämst i corona-krisen och hur ser framtidsutsikterna ut för regionen som helhet?
Henrik Einarsson, etableringschef, Business Region Göteborg

10.35 Fika och mingelpaus

11.05 Case: Den sjunkande staden – så här räddar vi hus och vägar
Göteborgsleran är mytomspunnen, så gott som alla stadens invånare vet att staden är "byggd på lera". Hur kan man bygga säkert i en sådan miljö? Och vad kan man göra när skadorna kommer?
Mats Karlsson, lektor, geoteknisk expert, Chalmers
Andreas Hansson, geokonstruktör, Stabtech

11.25 Stadsutvecklingsläget i Göteborg
Södra Älvstranden, Evenemangsstråket, Västlänken och Region City är bara några av den stora mängd stadsutvecklingsprojekt i den gigantiska omvandling som Göteborg står inför. Här får vi en lägesuppdatering om hur Göteborgs stadsutvecklingsprojekt ser ut just nu och hur de påverkats av krisen.
Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör, Göteborg

11.50 Livet efter corona
Hur ser de stora generella konsekvenserna av corona-krisen ut för samhället i stort. Hur kommer våra liv att förändras socialt, ekonomiskt, kulturellt och tekniskt? Blir allt som vanligt, blir det värre eller har vi nu en gyllene möjlighet att forma en bättre morgondag?
Bengt Brülde, professor/docent, praktisk filosofi, Göteborgs universitet

12.20 Lunch


SPÅR: Kontorsmarknaden
Marie Bucht, moderator

13.20 Transaktionsanalys
Corona-pandemin har utan tvekan dragit ner takten på transaktionsmarknaden för kontor. Men en del affärer har trots allt gjorts – här får vi en lägesbeskrivning av transaktionsmarknaden regionen i dag och vilka förväntningar vi kan ha på den närmaste framtiden.
Alexander Steen, partner, Catella Göteborg
Pernilla Hallin, chef, fastighetsrådgivning, Catella Göteborg

13.45 Panelsamtal: Hur kommer vi jobba post corona?
En hel del signaler och undersökningar tyder på att anställdas både möjligheter och önskemål att jobba hemifrån kommer öka i och med och efter corona-krisen. Det talar i så fall för att kontoret på riktigt blir mer en mötesplats än en arbetsplats. Hur påverkar detta fastighetssektorn och vårt sätt att jobba i framtiden?
Lena Lid Falkman, lektor, Karlstad Universitet
Yvonne Sörensen Björud, vd, United Spaces
Anders Thor, Head of Corporate Solutions, Colliers

14.20 Fika och mingelpaus


SPÅR: Handel/restaurang
Erik Blix, moderator

13.20 Analys: Hur mår handeln i Sverige i dag?
Innan corona-krisen slog till pågick en påtaglig strukturomvandling med digitalisering, globalisering och automatisering. På vilket sätt påverkar corona den utvecklingen, vilka blir vinnarna och förlorarna i den nya handelsvärld vi vaknar upp till?
Lisa Lagerén, chefsanalytiker/partner, RSD Retail

13.40 Storägaren om framtidsplanerna
Hufvudstaden är storägare i och runt Brunnsparken, Nordstan, NK, Fredsgatan, Drottninggatan och Södra Hamngatan. Hör hur man har hanterat corona-krisen och vad man har för framtidsplaner för området.
Fredrik Ottosson, regionchef, Hufvudstaden

14.00 Intervju: Krogförsäljning med corona-hinder
Efter närmare 50 år i krogbranschen såg stjärnkrögaren Ulf Wagner fram emot att ta det lite lugnt i och med försäljningen av klassiska Sjömagasinet. Men corona-krisen satte stopp för planerna och nu kör han vidare – hur ser han på framtiden?
Ulf Wagner, krögare, Sjömagasinet

14.20 Fika och mingelpaus

14.50 Vd-intervjun: Lennart Sten
Före detta Europachef på GE Real Estate, ordförande för Fastighetsägarna Sverige och vd/grundare av Svenska Handelsfastigheter – Lennart Sten är utan tvekan en av de tyngsta på den svenska fastighetsmarknaden. Hur ser han på läget för dagen, vilka möjligheter och risker på fastighetsmarknaden ser han – inte minst i ljuset av den pågående corona-krisen?
Lennart Sten, vd, Svenska Handelsfastigheter

15.15 Kristallkulan: Staden Göteborg efter pandemin
Har Corona-pandemin fördunklat synen på Göteborg som en tät och blandad stad? Blev virus-frossan dödsstöten för den täta staden så som vi vant oss att se den, och vad väntar i så fall i stället? I vilket ljus kommer vi se Göteborg när corona-dammet lagt sig – och hur kan politik och näringsliv/fastighetsbransch samarbeta för att mildra skadorna?
Cecilia Fasth, vd, Stena Fastigheter
Axel Josefson (M), Kommunstyrelsens ordförande Göteborg
Jonas Attenius (S), kommunalråd, Göteborg
Patrik Andersson, vd, Business Region Göteborg
Elvir Dzanic, vd, Göteborgs Hamn
Gert Wingårdh, vd, Wingårdhs

Missa inte Branschens mötesplats i Göteborg – anmäl dig här! Anmälan stänger i morgon fredag!

Ladda ned programmet här.

Läs mer om de medverkande här.

Partnerföretag är: Akvarieleasing, Bolix, Colliers International, Eways, Fasticon, Stabtech och Svensk Fastighetsförmedling.

(Enligt besked från Polismyndigheten är Lokalmarknadsdagen inte att betrakta som offentlig tillställning varför vi kommer kunna genomföra seminariet fysiskt vilket innebär att du kan känna dig helt trygg med att boka din plats!)

Relaterade artiklar

Ämnen

Lokalmarknadsdagen 2020

Var: Elite Park Avenue Hotel, Göteborg

När: 8 oktober, 09.00–16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Pris: 4995 kronor exkl. moms.

Du anmäler dig till seminariet här.

Med anledning av corona-pandemin har vi på Fastighetssverige valt att öka säkerhetsnivån till max vad gäller hygien på samtliga våra seminarier. Det kommer att finnas relevant skyddsutrustning, såsom handsprit och ansiktsmasker, tillgänglig på plats och vi kommer att möblera med generöst utrymme i seminariesalen för att säkerställa att vi kan hålla social distans enligt nu gällande regler och rekommendationer. Hotellen kommer också att ha maximalt förhöjda städ- och hygienrutiner kring alltifrån toaletter till all kost som serveras under dagen.
Enligt besked från Polismyndigheten är Lokalmarknadsdagen inte att betrakta som offentlig tillställning varför vi kommer kunna genomföra seminariet fysiskt.
Föredrar du att inte närvara fysiskt på Lokalmarknadsdagen kan du följa dagen från din dator/mobil/läsplatta då vi kommer att live-streama hela dagen.

Lokalmarknadsdagen är ett klassiskt heldagsseminarium med fokus på fastighetsmarknad och näringslivsutveckling i Göteborgsregionen.

Lokalmarknadsdagen är en viktig mötesplats och arena, kanske årets självklaraste, för Göteborgs fastighetsbransch. Här blir man uppdaterad på fastighetsmarknadens centrala trender samtidigt som man knyter nya affärskontakter.

Lokalmarknadsdagen lockar varje år till sig flera hundra personer från fastighetsbranschen, varav många på chefsnivå.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Lokalmarknadsdagen arrangeras av Fastighetssverige, lokalnytt.se och Nordic Property News, som även arrangerar mötesplatserna Fastighetsmarknadsdagen Östergötland, Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering/Förvaltning, Fastighetskvinnan, Stora Kontorsdagen (med tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor), Stora Bostadsdagen, Stora Retaildagen, Fastighetsmarknadsdagen Jönköping, Fastighetsmarknadsdagen Borås och Fastighetsmarknadsdagen Skåne. 

Här kan du läsa om eventet våren 2020.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se


Partners:Filmen från senaste upplagan av Lokalmarknadsdagen här:

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY