Image

Logistikjätte i storetablering på Airport City

BYGG Logistikjätten DB Schenker Logistics konsoliderar sin västsvenska verksamhet till Göteborg Landvetter Airport. Den nya anläggningen omfattar cirka 31 000 kvadratmeter, och ska byggas som en Green Building av Bockasjö AB, som också kommer att äga anläggningen.
Publicerad den 18 Augusti 2010

- Det är med glädje vi välkomnar DB Schenker Logistics till Airport City. Tillsammans med dem och andra kommande etableringar knyter vi samman människor, handel och affärer i regionen med resten av världen. På så sätt bidrar vi till fortsatt positiv utveckling för hela Västsverige, säger Olle Sundin, flygplatschef på Göteborg Landvetter Airport.

DB Schenker Logistics samlar fyra av sina befintliga verksamheter i Göteborg till Airport City. Den nya logistikanläggningen omfattar 31 000 kvadratmeter i en första etapp, där möjlighet finns att bygga ut med ytterligare 15 000 kvadratmeter.

- Att ett så starkt varumärke som DB Schenker väljer att etablera sig i Airport City bekräftar den attraktionskraft som flygplatsens läge har för företag som vill stärka sin position i regionen, säger Davis Bergström, fastighetschef på Göteborg Landvetter Airport.

Det unika läget intill en internationell flygplats i kombination med tillgången på etableringsklar mark som tillåter stora volymer var det som avgjorde Schenkers val av Airport City för sin etablering.

- Denna satsning gör att vi blir mycket effektivare och flexiblare. Flygplatsen är ett perfekt läge för oss, det ökar vår kvalitet och servicegrad. På sikt räknar vi med att sysselsätta 150 till 200 personer i anläggningen, säger Mats Olsson, vd på Schenker Logistics AB.

- Vi är väldigt glada för samarbetet med Bockasjö AB. Att arbeta med ett så dynamiskt fastighetsutvecklingsbolag är inspirerande för västra Sveriges Airport City, säger Davis Bergström.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige