Image

Locum och Landic i miljardsamarbete

AFFÄRER Locum och Landic Property utvecklar forskningscentret Novum BioCity tillsammans. Byggnaden kommer att bli 70000 kvadratmeter stor och kosta mer än en miljard kronor.
Publicerad den 31 Januari 2008

Avsiktsförklaringen innebär att Locum och Landic Property startar ett programarbete för att ta fram innehållet i byggnaden. Detta sker tillsammans med presumtiva hyresgäster.

I dagsläget är det främst Universitetssjukhuset och Karolinska Institutet, KI. Utrymme för andra hyresgäster kommer även att finnas. I bottenplanet kommer det att finnas butiker, och i de undre planen kommer ett garage för sjukhusets behov att byggas.

Parterna beräknar att ha alla planer klara till början av tredje kvartalet 2008, då Landic Property förvärvar fastigheten av Locum. Därefter påbörjas uppförandet av forskningscentret. Landic Property ansvarar för bygget och kommer att gå ut i upphandling för att hitta lämplig byggpartner.

Locum valde Landic Property som samarbetspartner i konkurrens med flera andra fastighetsbolag.

- Byggandet av Novum BioCity är ett viktigt inslag i utvecklingen den södra regionala kärnan Flemingsberg. Det skapar balans i den regionala utvecklingen, säger Tommy Hoff vice vd på Locum.

- Landic Property presenterade ett förslag som var intressant för ett modernt utbildnings- och forskningscenter. En spännande utformning med en profil som ger en extra dimension till området, säger Tommy Hoff.

Arkitekt Michael Christensen, vd på arkitektkontoret CCO, tog sig an uppgiften från två perspektiv:
- Dels ville vi skapa en kreativ miljö, där huset hjälper forskarna att komma i kontakt med varandra och skapa synergier och hitta gemensamma beröringspunkter. Dels ville vi rita en modern byggnad som passar väl in i Huddinge och som inbjuder till en stadsmässig sammanhållning. Vi är mycket glada över att Locum valde vårt förslag, säger Michael Christensen, arkitekt.

För Landic Property ligger detta i linje med företagets strategi att satsa långsiktigt i Sverige både genom förvärv av fastigheter och utveckling av befintliga fastigheter. Detta är första gången som Landic Property i Sverige genomför ett utvecklingsprojekt av denna storlek.

- Vi arbetar redan idag med utveckling av våra fastigheter och närliggande områden där vi ser tydliga synergieffekter. Vi kommer att fokusera vårt arbete ytterligare på utveckling av det befintliga beståndet men även investera i nya intressanta projekt som Novum Biocity. säger Tommy Sundbom, vd Landic Property i Sverige.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Alecta Fastigheter storsatsning i Göteborg: "Dubbla beståndet inom fem till sju år"

Bolag Alecta Fastigheter gör en storsatsning på Göteborg. För att leda utvecklingen där hämtas Patrick Bernvid in som chef. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med att ansluta till Alecta Fastigheter, om bolagets ambitiösa planer för Göteborg och hur hans gamla fotbollskarriär hjälpt honom i fastighetsbranschen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY