Image

Link arkitektur satsar på urbanism

Karriär Sissel Engblom har tillsatts som chef för urbanism i koncernen.
Publicerad den 8 December 2015
Sissel Engblom. Bild: Link arkitektur
Sissel Engblom.

I nära samarbete med Multiconsult och Analyse & Strategis samhällssatsning, ska hon leda och utveckla Link arkitekturs nya satsning på urbanism.

- Link arkitektur arbetar med flera stora stadsutvecklingsprojekt och vi tar nu klivet mot att ytterligare stärka och utveckla detta åtagande. Vi ser fram emot att ha en tillgång som Sissel för att leda vårt arbete framåt och hälsar henne varmt välkommen, säger Rolf Maurseth, tillförordnad vd för Link arkitektur.

Sissel Engblom kommer närmast från Asplan Viak, där hon har arbetat som uppdragsledare för tvärvetenskapliga team inom plan och urbanism. Hon har varit verksam som arkitekt i både Norge, Sverige och Danmark och är utbildad Breeam Community Assessor samt styrelsemedlem i Norges Forskningsråd.

- Hållbar stads- och samhällsutveckling är en av de största globala utmaningarna som vi står inför idag. Som arkitekter har vi möjlighet att göra skillnad och med Link arkitekturs och Multiconsults kompletterande kompetenser ser jag en enastående möjlighet att skapa en stark internationell satsning på urbanism. Det arbetet ser jag verkligen fram emot, säger Sissel Engblom.

Anställningen träder i kraft den 1 mars 2016.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige