Image

Lindbäcks bygger 235 bostadsrätter i Gustavsberg

Bostäder Lindbäcks Bygg bygger 235 bostadsrätter vid Gustavsbergs gamla porslinsfabrik på uppdrag av Järntorget. Byggstart sker i höst och inflyttning påbörjas i slutet av 2016.
Publicerad den 26 Juni 2015
Lindbäcks bygger 235 bostadsrätter vid Gustavsbergs gamla porslinsfabrik i Täby. Bild: Lindbäcks
Lindbäcks bygger 235 bostadsrätter vid Gustavsbergs gamla porslinsfabrik i Täby.

– Detta är det tredje projektet vi gör tillsammans med Järntorget. Vi är väldigt glada över samarbetet och att få vara en del av utvecklingen av det gamla porslinsområdet, säger David Jonsson, affärsområdeschef på Lindbäcks Bygg.

De 235 bostadsrätterna kommer att ligga intill den gamla porslinsfabriken och en liten bit från vattnet i Gustavsberg. Bostadsrätterna är fördelade på fem hus kring en gemensam upphöjd gård. Med färgtoner är hämtade från de gamla industrikvarteren och med träpanel mot gården passar husen bra in i sin miljö. Lindbäcks bygger alla sina hus i trä vilket är ett naturligt och hållbart material. Produktionen sker inomhus i fabrik i Piteå och modulerna levereras sedan kompletta och monteras på plats, vilket gör byggprocessen kort och ger sunda hus.

235 välplanerade bostadsrätterByggstarten av de fem husen sker i höst och inflyttning kommer att påbörjas etappvis med start i slutet av 2016 och avslutas i slutet av 2017. Bostadsrätterna kommer att bestå av allt från ettor och små tvåor till fyror för att passa olika målgrupper. Gemensamt är att samtliga bostadsrätter kommer att byggas med hög standard och med hög kvalitet.

– Vi ser fram emot att få genomföra ytterligare ett stort bostadsprojekt i Gustavsberg. Vi har nyligen färdigställt 65 lägenheter för Riksbyggen på andra sidan vägen och känner därför väl till området, säger David Jonsson.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige