Image

Ledningspersoner i Centrum Group får sluta

BOLAG Krisdrabbade Centrum Group bantar sina ledningskostnader. Detta innebär att tre ledningspersoner, bland andra Svante Wadman, vd för Centrum Group slutar. Styrelseordföranden går in som vd.
Publicerad den 20 Februari 2009

Den 21 januari 2009 beviljade Stockholms Tingsrätt en ansökan om en företagsrekonstruktion av Centrum Group, Centrumutveckling och Centrum Terre.

Bakgrunden är att Centrum Groups dotterföretag Centrum Terre har gjort ansenliga investeringar i projektutveckling för nya köpcentrumprojekt, vars genomförande hittills inte har kunnat realiseras på grund av finanskrisen. Stora investeringar och satsningar har också gjorts genom åren i verksamheterna i Ryssland och i Ukraina som har påverkat kassaflödet negativt.

Med avsikt att banta kostnaderna slutar nu flera medarbetare inom koncernen däribland Centrum Groups vd Svante Wadman, Centrum Terres vd Magnus Lundgren och Centrum Groups kommunikationsdirektör Marie Mannholt.

Centrum Groups majoritetsägare och styrelseordförande Håkan Karlsson går in som vd för Centrum Group och tar även över ansvaret för Centrum Terre.

- Centrum Groups styrelse har bestämt att fokusering framöver kommer att vara på
konsultbolaget, Centrumutveckling och det innebär att vi måste banta centrala
ledningskostnader. Det känns tråkigt med tanke på att vi förlorar kompetenta, uppskattade, lojala och positiva ledare inom Centrum, säger Håkan Karlsson, ordförande i Centrum Group.

Vad avser Centrum Terres projekt Vasa vid Odenplan och Lorry i Sundbyberg kommer företaget fortsatt att arbeta vidare med inriktning för ett genomförande av projekten.

Centrum Terres ägarandel i köpcentrumprojektet i Kaluga, Ryssland blev avyttrat i måndags, till Centrum Terres partner i projektet LR Kaluga Holding AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige