Image

Lantmännen köper i Helsingborg

Transaktioner Lantmännen köper en fastighet i Helsingborg med City Gross och Burger King som hyresgäster. – Att äga livsmedelsfastigheter är ett bra komplement till vår befintliga fastighetsportfölj, säger Mikael Nicander, vd på Lantmännen Fastigheter.
Publicerad den 4 Februari 2015

Fastigheten omfattar 7 315 kvadratmeter och förvärvet går i linje med Lantmännen Fastigheters strategi att förvärva livsmedelsfastigheter i kommersiellt attraktiva lägen.

– Vår ambition är att förvärva eller uppföra livsmedelsfastigheter eftersom vi ser ägande av fastigheter i detta segment som långsiktigt goda investeringar för de svenska lantbrukare som äger Lantmännen, säger Mikael Nicander.

Lantmännen Fastigheters fastighetsportfölj består i dag av cirka 150 förvaltningsobjekt på 80 orter runt om i Sverige.

Säljare av fastigheten i Helsingborg är Pensionsfastigheter Sverige AB och fastigheten förvaltades av Aberdeen Asset Management. Fastigheten tillträddes i går.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Lantmännen Fastigheter AB på Branschguiden

Lantmännen Fastigheter ingår i Lantmännen, ett lantbrukskooperativ som ägs av 18 000 svenska lantbrukare med verksamheter i hela värdekedjan från jord till bord. Lantmännen Fastigheter är ett av Sveriges större fastighetsbolag med cirka 150 fastigheter på 80 orter. Fastigheterna är kommersiella lokaler som kontor, butiker, verkstäder, produktionslokaler och lager. Tillsammans med våra kunder skapar vi värde genom förvaltning, förädling och aktivt arbete med fastighetsportföljen.

Läs mer om Lantmännen Fastigheter AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige