Image

Länsförsäkringar till Dockan

Uthyrning Wihlborgs har tecknat avtal med Länsförsäkringar Skåne som hyr sex våningar i Gängtappen i Västra Hamnen i Malmö.
Publicerad den 3 December 2014

Wihlborgs har tecknat ett hyresavtal med Länsförsäkringar Skåne som innebär att de lämnar sina nuvarande kontorsytor på Lugna gatan vid Stadshuset för att flytta in på 5 200 kvadratmeter i Gängtappen.

– Vi är mycket glada och stolta över att Länsförsäkringar fortsätter sitt långvariga samarbete med Wihlborgs när de nu väljer att byta lokaler, säger Anders Jarl, vd för

Wihlborgs Fastigheter.
Fastigheten Gängtappen byggdes 1958 som huvudkontor till Kockums och är ett landmärke i Malmö med sina 15 våningar och annorlunda form. Den nuvarande hyresgästen, Saab Kockums, flyttar efter årsskiftet sin verksamhet till en annan av Wihlborgs fastigheter på Dockan.

– Vi kommer att totalrenovera Gängtappen som fortsatt blir en modern fastighet med mycket historia i väggarna. Och eftersom Länsförsäkringar hyr sex våningar finns det nu åtta våningar kvar att hyra för intresserade företag, avslutar Anders Jarl.
Susanne Petersson är vd för Länsförsäkringar Skåne:

– Vi växer i Skåne och vår etablering i Kockumshuset ligger i linje med vår satsning på den expansiva Malmömarknaden. Och Kockumshuset är en ikon i Malmös stadsbild. Byggnaden är ett landmärke för tidlös arkitektur, kvalitet och stabilitet samtidigt som den erbjuder oss utrymme för framsteg i kunskapssamhället.

– Detta knyter väl an till vad vi står för. Dessutom är vi mycket nöjda med vårt mångåriga samarbete med hyresvärden Wihlborgs. De är lyhörda för våra krav på hög effektivitet, modern IT-struktur och kvalitet.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige