Image
Linda Jonsson.
Linda Jonsson. Bild: Veidekke

Lämnar Veidekke för Moderaterna

Karriär Linda Jonsson, i dag analytiker och bostadspolitisk expert på Veidekke Sverige, tillträder den 1 januari 2020 en tjänst hos Moderaterna i Riksdagen. Hon kommer att jobba som politisk sakkunnig i civilutskott och ha särskilt fokus på att utveckla partiets bostadspolitik.
Publicerad den 4 December 2019

Linda Jonsson har arbetat på Veidekke i drygt 3,5 år med fokus på omvärldsanalys och bostadspolitik. Hon har varit redaktör för bostadspolitik.se och har tillsammans med Lennart Weiss också medverkat i framtagandet av Veidekkes marknadsanalyser och bostadspolitiska rapporter.
– Linda har haft en fantastisk utvecklingskurva under sina år på Veidekke och har på kort tid etablerat sig som en av bostadsbranschens tongivande röster men i tillägg är Linda också en entusiasmerande och ambitiös kollega, säger Lennart Weiss, kommersiell direktör på Veidekke Sverige.
– Moderaterna är att gratulera till en fin-fin rekrytering och jag hoppas givetvis att värvningen av Linda signalerar en seriös ambition att utveckla partiets bostadspolitik, tillägger han.

Under 2019 har Linda Jonsson också skrivit två egna rapporter "Från folkhem till drömhem, tid för en liberal bostadspolitik" samt "Från nyanländ till hemlös, en rapport om den nya hemlöshetens utmaningar".
– Dessa år på Veidekke har betytt otroligt mycket för mig. Lennart har inte enbart fungerat som min chef utan också som min mentor. Jag har lärt mig mycket om både branschen och politik vilket jag är väldigt tacksam för, säger Linda Jonsson, analytiker och bostadspolitisk expert på Veidekke Sverige.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Lediga Fastighetsjobb

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför tankade insidern aktier i Diös

Bolag Styrelseledamoten Ragnhild Backman har fyllt på med fler aktier i Diös. Fastighetssverige når henne på telefon när hon befinner sig på Åre Business Forum. Här är bakgrunden till investeringsbeslutet och därför är Diös ett bättre val än de andra fastighetsföretagen: "Finns mycket spännande".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY