Image
Palace Bidco Oy lägger bud på Adapteo, med Philip Isell Lind af Hageby som vd.
Palace Bidco Oy lägger bud på Adapteo, med Philip Isell Lind af Hageby som vd. Bild: Adapteo

Lägger bud på Adapteo

Bolag Palace Bidco Oy, ägt av West Street Global Infrastructure Partners IV, lägger ett bud på Adapteo, på 165 kronor per aktie. Adapteo stängde på fredagen på 108 kronor.
Publicerad den 17 Maj 2021

EQT Public Value Investments S.à r.l, Adapteos största aktieägare, har oåterkalleligt åtagit sig att acceptera erbjudandet, oavsett om ett högre konkurrerande erbjudande offentliggörs. Det oåterkalleliga åtagandet avser cirka 17,58 procent av utestående aktier och röster i Adapteo.

Fjärde AP-fonden, som innehar cirka 4,36 procent av utestående aktier och röster i Adapteo, har förklarat att de ställer sig positiva till erbjudandet och att de har för avsikt att acceptera, under förutsättning att ett högre konkurrerande erbjudande inte offentliggörs.

Acceptfristen i erbjudandet förväntas inledas omkring den 24 juni 2021 och avslutas omkring den 16 augusti 2021.

När budgivaren har erhållit mer än 90 procent av de utestående aktierna och rösterna i Adapteo avser budgivaren att inleda ett tvångsinlösenförfarande och avnotera aktierna.

Adapteos styrelse rekommenderar aktieägarna att acceptera erbjudandet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige