Image
Rutger Arnhult, ordförande i Castellum, och Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden och – om allt går vägen med budet – blivande vd för Castellum.
Rutger Arnhult, ordförande i Castellum, och Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden och – om allt går vägen med budet – blivande vd för Castellum. Bild: Castellum/Kungsleden

Kungsledenaffären: Castellum ännu inte uppe i 90 procent

Bolag Castellum når 88,7 procent av aktierna i Kungsleden och förlänger erbjudandet.
Publicerad den 1 November 2021

Acceptfristen löpte ut på fredagen.

Erbjudandet har accepterats av aktieägare som representerar totalt cirka 78,8 procent av det utestående aktiekapitalet och rösterna i Kungsleden.
De aktier i Kungsleden som har lämnats in i erbjudandet vid utgången av acceptfristen, tillsammans med de aktier i Kungsleden som Castellum har förvärvat på marknaden, motsvarar cirka 88,7 procent av det utestående aktiekapitalet och rösterna i Kungsleden.

Castellum har beslutat att förlänga acceptfristen för erbjudandet till och med den 9 november 2021 för att kvarvarande aktieägare ska ges möjlighet att acceptera erbjudandet.

Den mix & match-möjlighet som Castellum erbjuder aktieägarna i Kungsleden som en del av erbjudandet, genom vilken varje aktieägare i Kungsleden, med vissa begränsningar, kunde välja antingen att erhålla så mycket aktievederlag som möjligt eller så mycket kontantvederlag som möjligt för sina Kungsleden-aktier, har utnyttjats av aktieägare som representerar 85 795 745 aktier i Kungsleden, motsvarande cirka 39,9 procent av de utestående aktierna i Kungsleden. Aktieägare i Kungsleden som representerar totalt 66 549 726 aktier har valt att erhålla så mycket aktievederlag som möjligt och aktieägare som representerar totalt 19 246 019 aktier har valt att erhålla så mycket kontantvederlag som möjligt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten svarar på kritiken från Bonava och Roschier

Juridik Tidigare i veckan publicerade Fastighetssverige kritik från Bonava och advokatbyrån Roschier som gällde att Svea hovrätt tagit fram en beräkningsmodell för hur presumtionshyror kan höjas i takt med den lokala hyresökningen. Nu svarar hovrättsrådet Mats Holmqvist på kritiken.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige