Image

Kungsleden tecknar stora hyresavtal i Östersund

Uthyrning Kungsleden tecknar nytt avtal med Kriminalvården och förlänger hyresavtalet med Försäkringskassan i Östersund.
Publicerad den 27 December 2017

Kungsleden förlänger hyresrelationen med Försäkringskassan i Östersund genom ett nytt hyresavtal på sex år och till ett totalt hyresvärde om 125 miljoner kronor. I enlighet med det nya avtalet byggs lokaler om till ett aktivitetsbaserat kontor om 15 300 kvadratmeter i fastigheten Karlslund 5:2. Hyran höjs med 300 kronor per kvadratmeter.

Hyresavtalet med Försäkringskassan är ett så kallat ”grönt hyresavtal” en överenskommelse mellan hyresgäst och hyresvärd om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda. Genom att anpassa ytorna till ett aktivitetsbaserat arbetssätt kan Försäkringskassan effektivisera och minska kontorslokalen från dagens 16 500 kvadratmeter till cirka 15 300 kvadratmeter samtidigt som dessa ytor kommer att kunna inrymma ny hyresgäst. Fastigheten Karlslund 5:2 ligger mitt i Kungsledens kluster om 79 000 kvadratmeter, i det centrala Östersund, med närhet till Gustav 111:s torg och centralstationen.

– Vi är mycket nöjda med samarbetet och ser fram emot att kunna arbeta i nya anpassade lokaler framöver, säger Bo Dalfors på Försäkringskassan.

– Det är med stor glädje som vi kan erbjuda Försäkringskassan möjlighet att stanna kvar som hyresgäst hos oss och att vi på ett proaktivt sätt hittat fram till en ny lösning som passar Försäkringskassan. Vi önskar Försäkringskassan lycka till och hoppas att de kommer trivas i sina ombyggda lokaler, säger Per Englund, marknadsområdeschef på Kungsleden.

Dessutom har Kungsleden tecknat hyresavtal med Kriminalvården rörande lokaler för häkte och frivård i Östersund omfattande totalt cirka 2 600 kvadratmeter. Hyresavtalen är godkända av regeringen och bygglov har beviljats för uppförande av en ny byggnad på fastigheten Karlslund 5:2.

Det nya hyresavtalet med Häktet löper på 25 år och omfattar cirka 1 740 kvadratmeter och det nya hyresavtalet med Frivården löper på 15 år och omfattar cirka 900 kvadratmeter. Det innebär ett sammanlagt hyresvärde om cirka tio miljoner kronor per år. Den nya byggnaden kommer att uppföras inom fastigheten Karlslund 5:2 i centrala Östersund, ett av Kungsledens kluster, och förväntas stå klart våren 2019. Hyresavtalen är båda så kallade ”gröna hyresavtal” en överenskommelse mellan hyresgäst och hyresvärd om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

I fastigheten Karlslund 5:2 sitter redan idag flera myndigheter och organisationer såsom Polis, Åklagare, RTJ, SOS Alarm, Tullen, Ambulans och Sjukvårdsrådgivning samt Försäkringskassan.

– Vi har sedan lång tid tillbaka en väldigt bra dialog med Kriminalvården och vi är glada över att kunna tillmötesgå deras behov och önskemål i deras ambition att skapa nya och ändamålsenliga lokaler, säger Per Englund.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige