Image

Kungsleden säljer för 207 miljoner

Transaktioner Kungsleden säljer fastigheterna Valfisken 1 i Kalmar, Pipdånen 5 och 6 i Visby samt Magneten 4 i Motala. Det totala försäljningspriset uppgår till 207 miljoner kronor. Försäljningarna sker i tre separata transaktioner.
Publicerad den 3 Februari 2016

Försäljningarna innebär att Kungsleden lämnar Kalmar och Visby och gör en vinst på två miljoner kronor.

Kungsleden tar ytterligare steg mot att fokusera fastighetsportföljen till utvalda tillväxtorter genom avyttringen av fastigheterna Valfisken 1 i Kalmar, Pipdånen 5 och 6 i Visby samt Magneten 4 i Motala.

• Fastigheten Valfisken 1 är en kontorsfastighet med en total uthyrningsbar area om 11 100 kvadratmeter belägen i centrala Kalmar. Stenvalvet förvärvar fastigheten och frånträde sker den 16 februari 2016.

• Fastigheten Pipdånen 5 och 6 har en total uthyrningsbar area om 5 300 kvadratmeter och ligger i centrala Visby. Fastigheten säljs till en privatperson och frånträde sker den 1 april 2016.

• Fastigheten Magneten 4 är en industrifastighet i ett för Kungsleden icke-strategiskt läge. Den uthyrningsbara arean uppgår till 396 kvadratmeter.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

FASTIGHETS AB STENVALVET
Stenvalvet är ett av de ledande bolagen i Sverige inom segmentet samhällsfastigheter. Totalt äger, förvaltar och utvecklar vi ett hundratal fastigheter med en area av ca 600 000 kvm till ett sammanlagt marknadsvärde om cirka 16 miljarder kronor.

I våra fastigheter bedrivs samhällsservice inom områden som rättsväsende, utbildning, vård och omsorg samt myndigheter. Det är företrädesvis stat, kommun och region som är hyresgäster och utförare.

Fastighetsbeståndet är fördelat över hela Sverige. Stenvalvets ägare är långsiktiga institutionella ...

Läs mer om Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige