Image
Kungsleden säkrar hållbar finansiering.
Kungsleden säkrar hållbar finansiering. Bild: iStock

Kungsleden säkrar hållbarhetslänkad finansiering

Bolag Kungsleden förlänger och utökar ett kreditlöfte på totalt 2,9 miljarder kronor hos Handelsbanken och kompletterar lånevillkoren med målsättningar avseende mångfald och klimat. Kreditlöftet är hållbarhetslänkat och beskrivs som Sveriges första med både ett mångfaldsmål och mål att reducera energianvändningen och CO2-utsläppen i bolagets fastigheter med minst 25 procent till 2025 jämfört med 2020.
Publicerad den 9 Juli 2021

Kreditlöftet löper på 4 år och utökas med 300 Mkr till totalt 2,9 miljarder i samband med refinansieringen.
– Vi tror på ett inkluderande samhälle och vi strävar aktivt mot att öka mångfalden i Kungsleden för att avspegla samhället i stort vilket vi är övertygande om kommer att bidra till våra långsiktiga affärsmål. Klimatet är vår tids utmaning och vi är fokuserade på att nå våra ambitiösa klimatmål. Genom att vi nu också kunnat länka villkor i finansieringsavtal till dessa målsättningar får vi ytterligare incitament att fortsätta detta viktiga arbete, säger Kungsledens vice vd och CFO Ylva Sarby Westman.

Kreditlöftet är en viktig del av Kungsledens likviditetsberedskap och syftar primärt till att utgöra backup för emissioner av certifikat och låneförfall i obligationsmarknaden.

Kungsleden ska bli klimatpositiva i hela värdekedjan till 2035 och bolagets långsiktiga klimatmål är i linje med max 1.5 graders global uppvärmning enligt vetenskapen (Science Based Target initiative). Arbetet för att nå våra högt ställda klimatmål innefattar bland annat material med låg klimatpåverkan, återbruk, energieffektiviseringar, installation av solceller och geoenergianläggningar, inköp av fossilfri fjärrvärme och att använda klimatvänliga köldmedier.

Kungsleden är sedan länge ett jämställt bolag på alla nivåer inom organisationen och fokuserar nu intensivt på att nå övriga mångfaldsmål för att bättre spegla vårt samhälle. Arbetet bedrivs bland annat genom rekryteringsprocessen och i ett kontinuerligt värdegrundsarbete i hela organisationen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Arkitekten som blev bostadsentreprenör

Bostäder Milad Barosen är arkitekten som blev bostadsentreprenör. Som vd och medgrundare till co-livingaktören Allihoop vill han bidra till en mer flexibel bostadsmarknad. För Fastighetssverige berättar han om frustrationen över den trasiga bostadspolitiken och hur hans bakgrund i Iran tagit honom dit han är idag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY