Image

Kungsleden river Rondellen i Eskilstuna

Bolag Kungsleden har beslutat att riva fastigheten som tidigare huserade köpcentrumet Rondellen i Eskilstuna. Fastigheten har stått tom i många år.
Publicerad den 18 Maj 2015

Fastigheten Skiftinge 1:3 ligger vid Årbyrondellen längs E 20. Kungsleden köpte fastigheten som en del av den stora fastighetsportfölj Kungsleden köpte av GE Capital Real Estate 2013.

Fastigheten, som byggdes 1978 omfattar knappt 9 500 kvadratmeter. Den har stått tom i många år och uppfyller inte de funktioner som krävs för en modern handelsbyggnad.

Kungsleden har därför beslutat att fastigheten ska rivas för att på så sätt bättre utnyttja marken som ligger på ett utmärkt kommersiellt läge längs E20.

- Det gamla köpcentrumet Rondellen har stått tomt länge och det är hög tid att området används på ett bättre sätt för kommunen, invånarna i området och oss som fastighetsägare. Därför påbörjar vi nu rivningen av fastigheten och för diskussioner med kommunen om områdets framtida utveckling, säger Frida Stannow Lind, utvecklingschef på Kungsleden.

Kungsleden är en av Eskilstunas större kommersiella fastighetsägare med flera kontors- och handelsfastigheter i centrala Eskilstuna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige