Image

Kungsleden rekryterar från Newsec

Karriär Mats Eriksson, närmast från rollen som affärsansvarig för retail på Newsec Asset Management, blir ny regionchef för Kungsleden i Mälardalen.
Publicerad den 19 December 2014
Mats Eriksson. Bild: Kungsleden
Mats Eriksson.

Mats Eriksson är ingenjör och har tidigare arbetat som projektledare och fastighetschef vid flera olika bygg- och fastighetsbolag, bland andra Siab, NK Cityfastigheter/Hufvudstaden och Ica Fastigheter. I sina tidigare roller har han arbetat med utveckling av både handelsfastigheter och handelsområden vilket är en viktig erfarenhet i förvaltningen av Region Mälardalens fastighetsbestånd. Han kommer ingå i Kungsledens affärsledning.

Kungsleden har sitt fastighetsbestånd uppdelat i fyra geografiska regioner, varav Region Mälardalen är den näst största med kontor i Västerås och Eskilstuna. Region Mälardalen förvaltar 69 kommersiella fastigheter till ett totalt värde av cirka fem miljarder kronor, vilket motsvarar 25 procent av Kungsledens totala fastighetsbestånd. Av regionens samtliga fastigheter utgörs 30 procent av ett samlat kontorskluster i centrala Västerås där ABB är största hyresgästen.

- Kungsledens fastighetsbestånd i Region Mälardalen är strategiskt viktigt där vi ser en god tillväxt- och utvecklingspotential. Mats Eriksson är med sin gedigna erfarenhet rätt person att leda Region Mälardalen och stärka Kungsledens position i Västerås och Eskilstuna där vi har stora fastighetsbestånd, säger Eskil Lindnér, fastighetschef på Kungsleden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige