Image

Kungsleden köper för 5,5 miljarder

Transaktioner Kungsleden har tecknat ett avsiktsförklaringsavtal med GE Capital Real Estate om förvärv av 84 kommersiella fastigheter med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 5.5 miljarder kronor. Beståndet är till största del beläget i Stockholm och Göteborg och merparten utgörs av kontorsfastigheter. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 567 000 kvadratmeter.
Publicerad den 15 Augusti 2013
Biljana Pehrsson. Bild: Kungsleden
Biljana Pehrsson.

- Beståndet har en profil som passar väl in i Kungsledens nya strategi med fokusering mot segmenten kontor, industri/lager och handelsfastigheter i storstadsregioner och tillväxtorter. Vi går nu in i en sedvanlig due diligence fas, säger Biljana Pehrsson, styrelseledamot och tillträdande vd för Kungsleden.

Avsiktsförklaringen ger Kungsleden exklusivitet att genomföra en teknisk, legal och finansiell due diligence av fastighetsbeståndet. Affären är villkorad av att inga väsentliga avvikelser framkommer under due diligence-processen.

Köpeavtal beräknas kunna ingås i oktober med tillträde före årsskiftet. Affären föranleder inte Kungsleden att anskaffa ytterligare riskkapital.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige