Image

Kungsleden köper av Humlegården

Transaktioner Kungsleden köper kontorsfastigheten Terminalen 2 i Sollentuna av Humlegården för 285 miljoner kronor.
Publicerad den 5 Juni 2015
Kungsleden köper Terminalen 2 av Humlegården. Bild: Kungsleden
Kungsleden köper Terminalen 2 av Humlegården. Ylva Sarby Westman. Bild: Kungsleden
Ylva Sarby Westman.

Terminalen 2 omfattar drygt 15 000 kvadratmeter och är belägen utmed E4 i Sollentuna.
Fastigheten är fullt uthyrd till ett tiotal välkända hyresgäster såsom LG Electronics, Onninen, Elgiganten, Renault med flera, och har utöver den uthyrningsbara ytan också outnyttjade byggrätter på 7 500 kvadratmeter.

- Det är glädjande att vi kan komplettera vårt bestånd i norra Stockholm med en stor och moderniserad kontorsfastighet som tack vare Humlegårdens fina jobb och uppgraderingar håller en väldigt hög kvalitet. Fastigheten ligger i ett område som blir allt mer attraktivt i takt med att staden växer, vilket inte minst återspeglas av att flera av hyresgästerna valt att förlägga sina nordiska huvudkontor hit, säger Ylva Sarby Westman, transaktionschef på Kungsleden.

Den moderna kontorsfastigheten strax norr om Kista kompletterar Kungsledens befintliga bestånd i Kista Science City. Området där fastigheten ligger är i en expansionsfas med fokus på företag inom elektronik, data och telekom. Fastighetens goda läge stärks ytterligare i samband med att Förbifart Stockholm färdigställs.

Efter detta förvärv uppgår Kungsledens sammanlagda fastighetsvärde i Stockholm till 7,6 miljarder kronor vilket motsvarar 33 procent av hela portföljen i Kungsleden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige