Image

Kungsleden i flera uthyrningar

Uthyrning Kungsleden har tecknat ett hyresavtal med Lidl Sveriges fastighetskontor om 400 kvadratmeter kontor i den nyligen tillträdda fastigheten Emporia Office i Hyllie i Malmö. Dessutom hyr de ut 900 kvadratmeter i Göteborg till gymnasieskolan Magelungen.
Publicerad den 7 April 2017

Kungsleden utökade den 31 mars 2017 sitt kluster i Hyllie när bolaget tillträdde den nybildade fastigheten Marknadsplatsen 8 (Emporia Office), som utgörs av 10 250 kvadratmeter kontor i samma byggnad som köpcentret Emporia.

– Vi välkomnar Lidl Sveriges fastighetskontor till vår nya kontorsfastighet och hoppas att de ska trivas i Hyllie, ett område som vi själva tror mycket på idag och inför framtiden, säger Gert Ternström, regionchef Malmö på Kungsleden.

– På Lidl Sverige befinner vi oss i ett spännande, expansivt skede med stora fastighetsprojekt på agendan. Att omlokalisera vårt fastighetskontor Syd till Hyllie känns i det perspektivet helt naturligt och viktigt strategiskt. Genom den nya lokaliseringen blir Lidl en del av ett expansivt område som samtidigt är en knutpunkt för kommunikationer. Blandningen av bostäder, kontor, Emporia, Malmömässan och Arenan gör det till ett mycket attraktivt område i hela Malmöregionen, säger Lulu Gylleneiden, fastighetschef Lidls fastighetskontor Syd.

Hyresavtalet är treårigt och Lidl tillträder den 1 juni 2017. Övriga hyresgäster i fastigheten är bland andra Capgemini, Lantmäteriet, Peugeot och Atos Medical.

I Göteborg har Kungsleden tecknat ett treårigt hyresavtal med Magelungen Utveckling om 900 kvadratmeter i fastigheten Krokslätt 34:16 på Ebbe Lieberaths gata. Fastigheten ligger i ett område med hög tillgänglighet och närhet till E6:an och spårbunden kollektivtrafik.

– Vi är mycket nöjda med att kunna välkomna Magelungen Utveckling som hyresgäster till Kungsleden. Som långsiktig fastighetsägare tillhandahåller vi attraktiva och funktionella lokaler för olika typer av verksamheter, säger Patrick Bernvid, marknadsområdeschef Kungsleden.

– Vi är glada att Kungsleden kunde erbjuda oss en passande lokal med bra läge som hjälper oss att ge våra elever bästa möjliga förutsättningar för positiv förändring, säger Daniel Riddez, vd Magelungen Utveckling.

Magelungen Utveckling tillträder den 1 juni 2017. Hyresvärdet uppgår till drygt 1,4 miljoner kronor per år.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige