Image
Kungsleden hyr ut i Stettin 6.
Kungsleden hyr ut i Stettin 6. Bild: Kungsleden

Kungsleden hyr ut på Gärdet till Musikverket

Uthyrning Kungsleden tecknar ett tolvårigt avtal med Musikverket om cirka 2 900 kvadratmeter i fastigheten Stettin 6 på Gärdet i Stockholm. Hyresavtalet motsvarar ett årligt hyresvärde om cirka 12 miljoner kronor.
Publicerad den 6 Mars 2020

– Det är glädjande att Musikverket väljer Kungsleden. Gärdet är ett mycket spännande stadsutvecklingsområde med en stadigt ökande efterfrågan på lokaler. Intresset för vår fastighet är stort och för närvarande är uthyrningsgraden 74 procent, säger Sven Stork, regionchef Stockholm på Kungsleden.
Musikverket är ett center för kulturarv och kulturliv inom musik, teater och dans.

– Jag är otroligt glad för att Musikverket efter mycket sökande kunnat teckna ett långt kontrakt för nya fina lokal för arkiv- och biblioteksverksamheten. Jag är övertygad om att denna lokalisering, nära flera andra institutioner som vi samarbetar med, kommer bli en bra lösning för våra låntagare, forskare och andra användare. Vi ser fram emot att flytta, säger Gerhard Kunosson, generaldirektör på Musikverket.

Stettin 6 på Tegeluddsvägen 100 hör till Kungsledens kluster Stockholm City Öst som består av fyra fastigheter om totalt cirka 90 000 kvadratmeter. I Stettin 6 välkomnas hyresgäster och besökare av en stor ljusgård som utgör en förlängning av entrén. Med generös takhöjd ger den både rymd- och utomhuskänsla. Husets konstruktion möjliggör allt ifrån co-working och traditionella kontor till aktivitetsbaserade ytor. Eatery öppnar restaurang i maj 2020 och kommer att bemanna en fastighetsgemensam reception som kan erbjuda diverse servicetjänster för Kungsledens hyresgäster.

Tillträde för Musikverket är beräknat till juni 2021.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige