Image

Kungsleden flyttar in i nytt huvudkontor i Värtahamnen

Bolag Nu flyttar Kungsleden in i det nya huvudkontoret The Rotterdam District i Värtahamnen. "Vi har skapat ett innovativt kontor med fokus på moderna arbetssätt och det ska bli spännande att följa hur Värtahamnen utvecklas till ett kreativt nav och attraktivt affärsdistrikt", säger Kungsledens vd Biljana Pehrsson.
Publicerad den 4 Juni 2021

Det nya huvudkontoret är 1 400 kvadratmeter stort med utsikt över vattnet och en terrass i söderläge. Kontoret är byggt för att vara en inspirerande mötesplats för spontana möten i flera olika lounger samt särskilda utrymmen för koncentrationskrävande arbete, ett ljusrum och en yogasal. Planlösning och material har valts med hänsyn till både miljön och medarbetarnas välmående.
– Vi har utformat vårt nya huvudkontor med fokus på medarbetarens hälsa och välbefinnande och att det ska finnas plats för gemenskap, fysisk aktivitet, kreativitet och fokus. Vi testar även nya tekniska lösningar för att utvärdera om det passar till andra projekt, säger Biljana Pehrsson.

Under 2018 inleddes utvecklingen av fastigheten Rotterdam 1 under projektnamnet "The Rotterdam District" och i början av 2020 blev det klart att Kungsleden flyttar sitt eget huvudkontor till de nya lokalerna. Projektet består av cirka 21 000 kvadratmeter uthyrningsbar kontorsyta och omfattar även en restaurang och möjlighet till café eller servicebutik.

Tillsammans med Stadsutvecklarna i Värtahamnen är Kungsleden med och utvecklar Värtahamnen och bidrar till att en sluten hamn nu öppnas upp för allmänheten och blir en unik stadsdel intill havet. Stadsutvecklarna i Värtahamnen AB är ett bolag som drivs av flera fastighetsbolag, bland annat Kungsleden, Bonnier fastigheter och Vasakronan i samarbete med Stockholms stad.
– Det här är ett område som förändras i grunden. Vi är flera fastighetsbolag som driver intressanta projekt och det finns ett stort intresse för området som har ett fantastiskt läge med stora möjligheter, säger Biljana Pehrsson.

Se bilder från det nya kontoret i artikelns bildspel.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige