Image

Kungsleden emitterar obligationslån om 850 miljoner kronor

Ekonomi/Finansiering Kungsleden har under sitt MTN-program emitterat två icke- säkerställda obligationslån med en löptid på 3 år respektive 18 månader på den svenska marknaden. Lånen uppgår sammanlagt till 850 miljoner kronor.
Publicerad den 12 Januari 2018

Det treåriga lånet med ett lånebelopp om 250 miljoner kronor har en rörlig kupongränta motsvarande STIBOR 3M plus 1,8 procent vilket innebär en initial kupongränta om ungefär 1,38 procent. Lånet med en löptid på 18 månader med ett lånebelopp om 600 miljoner kronor har en fast ränta motsvarande swapräntan på 1,5 år plus 1,2 procent, vilket motsvarar en fast kupongränta om 0,95 procent. Den genomsnittliga räntan för lånen uppgår initialt till 108 räntepunkter.

Likviden från obligationsemissionen kommer primärt att användas till att återbetala del av ett kortfristigt banklån med syfte att sänka den säkerställda belåningsgraden
Danske Bank agerade som Arrangör och Arctic Securities som Medarrangör. Kungsleden avser att notera obligationslånen på företagsobligationslistan vid Nasdaq Stockholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige