Image

Kungsleden emitterar obligationslån om 1,35 miljarder

Bolag Kungsleden har under det nyupprättade MTN-programmet emitterat två icke- säkerställda obligationslån med en fyraårig löptid på den svenska marknaden. Lånen uppgår sammanlagt till 1 350 miljoner kronor och har slutligt förfallodatum i oktober 2021.
Publicerad den 5 Oktober 2017
Biljana Pehrsson. Bild: Kungsleden
Biljana Pehrsson.

Det ena lånet med ett lånebelopp om 1 000 miljoner kronor har en rörlig kupongränta motsvarande STIBOR 3M plus 1,8 procent vilket innebär en initial kupongränta om ungefär 1,32 procent. Det andra lånet med ett lånebelopp om 350 miljoner kronor har en fast kupongränta motsvarande fyraårig swapränta plus 1,8 procent, vilket motsvarar en fast kupongränta om 2,06 procent.

– Vi gläder oss åt det stora placerarintresset för denna första obligationsemission efter att vi erhållit kreditbetyget Ba1 med Positiv Outlook från Moody’s. Kungsleden eftersträvar att öka sin marknadsupplåning i syfte att ytterligare diversifiera finansieringen, öka andelen lån utan säkerhet och förlänga den genomsnittliga kapitalbindningen i skuldportföljen, säger Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden.

Likviden från obligationsemissionen kommer att användas till att återbetala del av ett kortfristigt banklån säkerställt med pant i fastigheter, vilket medför att säkerheter frigörs och andelen icke- säkerställd upplåning ökar till cirka 13 procent av den samlade upplåningen. Samtidigt förlängs den genomsnittliga kapitalbindningstiden som efter återbetalningen uppgår till cirka 4,2 år.

Handelsbanken Capital Markets och Nordea arrangerade emissionen och Advokatfirman Törngren Magnell har varit juridisk rådgivare till Kungsleden.

Kungsleden avser att notera obligationslånen på företagsobligationslistan vid Nasdaq Stockholm.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Törngren Magnell & Partners Advokatfirma KB på Branschguiden

TM & Partners tillhandahåller kvalificerad rådgivning avseende köp och försäljning av fastigheter och fastighetsbolag.
Bland våra klienter finns såväl svenska som utländska aktörer på fastighetsmarknaden, såsom privata och noterade fastighetsbolag, fastighetsutvecklare, fonder och institutioner.

Vi har mångårig erfarenhet av fastighetstransaktioner, bland annat från tidigare arbete på kapitalförvaltare och andra ledande advokatbyråer. Tack vare hög delaktighet från byråns delägare erbjuds våra klienter engagemang och proaktiv rådgivning genom hela förvärvsprocesse...

Läs mer om Törngren Magnell & Partners Advokatfirma KB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Standardiserad digitalisering nödvändig, menar experten

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige