Image
Nya Jägersro.
Nya Jägersro. Bild: Krook & Tjäder

Krook & Tjäder utformar nya Jägersro

Bygg/Arkitektur Krook & Tjäders team med arkitekter, landskapsarkitekter och kreativ strateg har fått förtroendet att rita nya Jägersro hästcenter. Det nya Jägersro ska bli en ledande tävlingsanläggning med träningsmöjligheter förenat med platser för socialt umgänge, rekreation och hälsa.
Publicerad den 20 April 2020

Det nya Jägersro skapas öster om den nuvarande anläggningen. I planerna för området ingår bland annat travbana, publik byggnad med ett brett innehåll, travskola och stallbyggnader. Hästcentret ska erbjuda en unik och direkt kontakt med hästar och tävlande.

– Konceptidén är tydlig med hästen i fokus. Förutom förståelsen för uppdragets visioner har Krook & Tjäder erfarenhet från komplexiteten hos stora arenor. Detta sammantaget med gedigen kompetens kring vad som krävs för att skapa ett attraktivt besöksmål med en kommersiell verksamhet gjorde att valet föll på Arkitekterna Krook & Tjäder. Vi ser fram mot samarbetet, säger Kent Öhlander, vd på Jägersro.

Projektet har högt ställda mål när det gäller miljö, drift och beständigt byggande.
– Den bärande idén bygger på att arkitekturen knyter an till den skånska landsbygden och varumärket Jägersro, berättar Karolina Halldin arkitekt- och landskapsarkitekt på Krook & Tjäder. Travbanan och dess omgivande miljö ska bli en unik upplevelse med hästen och hästsporten i fokus.

Anläggningen kommer att utformas på ett sätt som gör att en bred målgrupp känner sig välkommen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Krook & Tjäder är ett av Sveriges största arkitektkontor och en tongivande aktör i byggandet av staden. Vår kunskap sträcker sig genom hela kedjan i byggprocessen. Vi kan stadsbyggnad, arkitektur, landskap och inredning till produktdesign. Det skapar helhetssyn, verkshöjd och trygghet i genomförandet. Framför allt möjliggör vårt arbetssätt korta ledtider. Vår kompetens innefattar kreativ gestaltning med tydlig koppling till hållbarhet och beständigt byggande och en fastighetsekonomisk insikt och förståelse. Vi börjar med detaljplanen och fullbordar uppdraget med att rita byg...

Läs mer om Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige