Image

Köpingeskolan säljs ut

TRANSAKTIONER Köpingeskolan i Trelleborg har stått tom i ett och ett halvt år kostar 300 000 kronor i månaden. Pengar som fastighetsnämnden saknar. Därför har man nu bestämt sig för att sälja skolan.
Publicerad den 5 Maj 2008

Det finns intressenter utanför kommunens värld som skulle kunna tänka sig att köpa skolan. Men skolan är av en speciell typ av fastighet som bara kan köpas av kommuner och ingen annan kommun är intresserad. Därför krävs en avstyckning så att fastigheten bara omfattar skolbyggnaden och skolgården, skriver Ystads Allehanda.

Men hur man än gör så kommer idrottshallen och Pingvins klubbstuga att ligga inom den nya fastigheten och detta kommer att påverka utformningen av avtalet. Öster om skolan ligger jordbruksmark. För att underlätta försäljningen krävs det att en köpare kan se vilken potential som finns i området, skriver Ystads Allehanda.

Fastighetsnämnden vill därför att kommunfullmäktige ska ge i uppdrag åt stadsbyggnadskontoret att ta fram en detaljplan för området fram till järnvägen, ett område som skulle kunna rymma omkring 300 bostäder.

Den tomma Köpingeskolan kostar knappt 300 000 kronor i månaden och ingen verksamhet förekommer i lokalerna.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige