Image
JLL köper upp finansrådgivaren AGL. På bilden syns Tom Lindahl, Linus Ericsson och Daniel Gorosch.
JLL köper upp finansrådgivaren AGL. På bilden syns Tom Lindahl, Linus Ericsson och Daniel Gorosch. Bild: JLL

Konsultjätte köper AGL

Bolag JLL köper AGL och bolagets vd Linus Ericsson blir chef för affärsområdet Debt & Financial Advisory inom JLL Capital Markets Sverige
Publicerad den 8 September 2015

– AGL:s mångåriga erfarenhet av strategisk rådgivning inom finansiering, finansiell riskhantering samt treasury outsourcing inom fastighetssektorn gör att vi nu på ett bättre sätt kan tillmötesgå våra kunders växande behov av värdeskapande expertis, säger Daniel Gorosch, vd JLL Sverige.

I en värld med alltmer internationellt kapital och komplexa transaktioner, är kunskapen om rätt finansieringslösning i allt högre utsträckning en avgörande framgångsfaktor.

- JLL:s målsättning är att vara den mest ansedda aktören på de marknader vi verkar. Med AGL:s finansiella kompetens och kundförtroende, skapar vi ett exklusivt kunderbjudande inom affärsområdet Capital Markets där AGL nu förstärker ett redan mycket starkt transaktionsteam, säger Daniel Gorosch, vd JLL Sverige.

AGL:s nuvarande vd Linus Ericsson blir i och med förvärvet chef för Debt & Financial Advisory inom JLL Capital Markets Sverige.

– Jag ser fram emot att leda Debt & Financial Advisory inom JLL och tillsammans har vi stor potential att utveckla och vässa vårt redan fina erbjudande inom ramen för JLL:s starka lokala och internationella nätverk. Genom att kombinera vår finansiella expertis med JLL:s roll inom kvalificerad fastighetsrådgivning skapar vi ett erbjudande som jag bedömer är till stor nytta för våra kunder, säger Linus Ericsson, ny chef för Debt & Financial Advisory JLL Sverige.

JLL i Sverige består av totalt av 115 anställda, varav cirka 45 är verksamma i affärsområdet Capital Markets där Debt & Financial Advisory nu ingår. AGL är ett värdepappersbolag under Finansinspektionens tillsyn med tillstånd att driva värdepappersrörelse enligt lagen (2007:528) om värdepappersmarknaden. Tillståndet omfattar bland annat rådgivning och handel med finansiella instrument. Affären är villkorad av Finansinspektionens tillstånd, vilket förväntas ges under hösten. Därefter följer en integrationsfas där samlokalisering kommer att ske i JLL:s befintliga lokaler på Birger Jarlsgatan 25 i Stockholm.

Relaterade artiklar

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige