Image
Vid signeringen av avtalet i Eslövs stadshus deltog representanter för Lomma Tegelfabrik och Eslövs kommun.
Vid signeringen av avtalet i Eslövs stadshus deltog representanter för Lomma Tegelfabrik och Eslövs kommun. Bild: Esllvs kommun

Kommunalt fastighetsbolag i Eslöv säljs till privat aktör

Transaktioner Eifab, Eslövs Industrifastigheter AB, ägs av Eslövs kommun sedan 1957. Nu säljs bolaget med ett underliggande fastighetsvärde på 54 miljoner kronor till AB Lomma Tegelfabrik AB.
Publicerad den 12 April 2021

Eifab har till uppgift att bygga och förvalta fastigheter för industri-, kontors- eller serviceändamål. Lokalerna hyrs företrädesvis ut till privata externa aktörer. Bolaget äger och förvaltar 16 000 kvadratmeter industri- och verksamhetslokaler i Eslöv som nu tas över av AB Lomma Tegelfabrik – ett familjeföretag som förvaltar ett blandat bestånd med bostäder i Malmö och Landskrona samt kommersiella fastigheter på olika orter i västra Skåne.

– AB Lomma Tegelfabrik är mycket nöjd med att förvärva ett välskött fastighetsbestånd i en attraktiv tillväxtkommun. Vi ser fram emot ett gott samarbete med både kommunen och befintliga samt nya hyresgäster, säger vd Willhelm Bergengren.

Eifab bildades 1957 i syfte att vara en aktiv aktör på fastighetsmarknaden i Eslöv. På senare år har flera privata aktörer etablerat sig med samma syfte. Eslövs kommun har inte kunnat och ska inte heller konkurrera med privata aktörer. Beläggningen har varit svag och kommunen beslutade därför att undersöka intresset genom att lägga ut bolaget till försäljning. Intresset har varit stort, elva aktörer la ett indikativt bud på bolaget.

Det underliggande fastighetsvärdet är bestämt till 54 miljoner kronor. Köpeskillingen fastställs först på överlåtelsedagen.
– Vi önskar AB Lomma Tegelfabrik lycka till med sin etablering i Eslöv och ser fram emot att välkomna en ny part i Eslövs näringsliv, säger Johan Andersson (S), kommunstyrelsens ordförande.

FAKTA/ / Eifab
Eifabs syfte är att skapa tillväxt och utveckling för Eslövs kommun genom att tillhandahålla lokaler för företag att etablera sig och utvecklas i. Eifab erbjuder klimatsmarta, innovativa och dynamiska fastighetslösningar till företag och offentlig verksamhet som växer och utvecklas inom Eslövs kommun. Exempel på hyresgäster är ETAC, Studio Aktiv 24, Actic, Securitas, Svensk Direktreklam och Eslövs kommun för att nämna några.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Allt fler fastighetsbolag handlas till premie

Lista Efter rapportfloden kan Fastighetssverige konstatera att allt fler fastighetsbolag nu värderas till en premie på börsen. Här presenteras en uppdaterad lista med de noterade fastighetsbolagens substansvärdering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY