Image

Klövern slutför förvärvet av Globen City

Transaktioner Klövern slutför förvärvet av Globen City och Startboxen 3, en affär värd 3,8 miljarder kronor.
Publicerad den 10 Mars 2014
Rutger Arnhult. Bild: David Schmidt
Rutger Arnhult.

Säljare är Carlyle Group.

Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 140 000 kvadratmeter och utgörs till största del av kontorsytor. Med detta förvärv ökar Klöverns exponering i Stockholm väsentligt och efter förvärvet kommer Region Stockholm att utgöra cirka 50 procent av Klöverns fastighetsvärde.

Den sammanlagda köpeskillingen uppgår till cirka 3,8 miljarder kronor och fastigheterna tillträds preliminärt den 1 april.

Förvärvet är villkorat av ett godkännande från Konkurrensverket.

- Förvärvet stärker Klövern väsentligt i Stockholmsområdet. Klövern blir alltmer ett Stockholmsbolag kombinerat med ett antal starka regionsstäder. Vi tror mycket på den framväxande Söderstaden som en attraktiv arbetsplats med effektiva existerande kommunikationer, säger bolagets vd Rutger Arnhult.

MAQS Advokatbyrå har varit legal rådgivare till Klövern.

Catella var rådgivare åt säljaren Carlyle Group.

- Försäljningen av Globen City är årets hittills största affär så självklart är det prestigefyllt för oss att vi har genomfört försäljningen med gott resultat, säger Anders Nordvall, chef för den svenska fastighetsrådgivningen.

- Vi har under försäljningsprocessen noterat ett brett investerarintresse från såväl svenska som internationella investerare, vilket visar på Stockholm och Globenområdets attraktivitet, säger Thomas Persson, projektledare för transaktionen hos Catella.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Marcus Widén

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige