Image

Klövern säljer logistikfastighet för 643 miljoner

Transaktioner Klövern säljer fastigheten Hästägaren 3 i Mölndal, som till största del omfattar Kappahls centrallager och huvudkontor. Köper gör Arctic Securities, som därmed gör sitt inträde i Sverige.
Publicerad den 21 December 2017

Hästägaren 3 köps av Västsvensk Logistik, ett av Arctic Securities nybildat bolag som ägs av institutionella och privata investerare. Avsikten är att notera bolaget på Aktietorget.

– Vi är väldigt glada över att ha genomfört vår första fastighetstransaktion i Sverige som uppfyller de höga kvalitetskrav vi har gällande fastigheter med stabila, långsiktiga kassaflöden i attraktiva lägen, säger Daniel Andersson, Head of Real Estate Corporate Finance på Arctic Securities Sverige.

Fastigheten har en uthyrningsbar yta om cirka 48 000 kvadratmeter. Hyresvärdet uppgår till 39 miljoner kronor och den ekonomiska uthyrningsgraden uppgår till 100 procent.

Klövern köpte fastigheten 2012 för 490 miljoner kronor.
 
Frånträde beräknas ske 11 januari 2018.

Cushman & Wakefield har varit rådgivare till Klövern vid försäljningen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige