Image

Klövern presenterar rekordresultat

AFFÄRER Klövern presenterar sitt bästa resultat någonsin, och enligt företagets vd Gustaf Hermelin står man bättre rustade i år än man gjort inför något annat år.
Publicerad den 5 Februari 2008

Klöverns intäkter ökade till 1207 miljoner kronor, jämfört med 843 miljoner kronor året innan. Resultat efter skatt ökade till 1226 miljoner kronor, jämfört med 631 miljoner kronor året innan. Uthyrningsgraden uppgick till 88 procent, förra året var den 84 procent, och har därmed ökat fem kvartal i rad.

Prognosen för 2008 är att resultatet, exklusive värdeförändringar och skatt, kommer att överstiga 350 miljoner kronor.

- Det är med stolthet vi kan presentera Klöverns bästa resultat någonsin. Till grund för resultatet, på drygt 1,2 miljarder kronor, ligger ett fantastiskt uthyrningsarbete och en stark konjunktur. Målet för året var en nettoinflyttning om 25 miljoner kronor. Vi uppnådde hela 36 miljoner kronor. Vårt resultat visar att lokal närvaro och stort engagemang från medarbetarna lönat sig, säger Gustaf Hermelin, vd på Klövern.

De positiva värdeförändringarna avseende fastigheterna är framförallt en effekt av lyckade förädlingsprojekt där uthyrningsgraden stigit, men också av allmänt stigande fastighetspriser till följd av höjda hyresnivåer och sänkta avkastningskrav.

- Nu har vi 99 procent av hyresintäkterna på våra tio prioriterade orter. Med en stark organisation och bra kundbas står vi bättre rustade inför 2008 än någonsin. Vi ser en fortsatt stor potential i kvarvarande vakanser och byggrätter, säger Gustaf Hermelin.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige