Image

Klövern i storuthyrning i Kista

Uthyrning Klövern hyr ut 10 700 kvadratmeter kontor i Kista på ett tioårigt kontrakt.
Publicerad den 18 Januari 2013
Rutger Arnhult. Bild: David Schmidt
Rutger Arnhult.

Affärs- och IT-tjänsteleverantören CGI, före detta Logica, kommer att flytta hela sitt svenska huvudkontor med 1 500 medarbetare från Nacka Strand – som Carlyle köpte av Vasakronan 2012 - till Kista.

CGI beräknas tillträda lokalerna, som huvudsakligen består av kontor och är belägna på Torshamnsgatan i Kista, vid årsskiftet 2013/2014.

- Vi är mycket nöjda med att ytterligare ett storföretag väljer att flytta sin verksamhet till Kista. Det visar på fortsatt hög attraktionskraft i norra Storstockholm, säger Klöverns vd Rutger Arnhult.

Det fanns många argument till att CGI valde Kista och Klöverns fastighet. Flexibla och yteffektiva lokaler i rätt storlek i kombination med bra kommunikationer och goda parkeringsmöjligheter var viktiga faktorer som bidrog till beslutet.

- Det var helt enkelt den bästa lokalen ur ett långsiktigt, effektivt verksamhetsperspektiv, säger Gunnar Mårdsjö, fastighetschef på CGI.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige