Image

Klövern emitterar säkerställd obligation

Ekonomi/Finansiering Klövern emitterar ett obligationslån om 700 miljoner kronor. Lånet är säkerställt av en portfölj med förvaltningsfastigheter i Karlstad.
Publicerad den 26 Mars 2013
Rutger Arnhult. Bild: David Schmidt
Rutger Arnhult.

Obligationslånet löper med en rörlig ränta om Stibors tremånadersränta plus 300 räntepunkter och det förfaller i april 2018.

Emissionslikviden kommer att användas till att finansiera en portfölj av förvaltningsfastigheter i Karlstad med ett totalt marknadsvärde om cirka 1 100 miljoner kronor. Klövern kommer att ansöka om notering av obligationslånet på Nasdaq OMX Stockholm.

- Vi är stolta över att vara det första bolag på svenska marknaden som emitterat en obligation med säkerhet för att finansiera en portfölj av förvaltningsfastigheter. Intresset för obligationen har varit stort och arrangören stängde därför boken i förtid, säger Klöverns vd Rutger Arnhult.

Klövern har anlitat Catella som lead manager, bookrunner och rådgivare i samband med obligationsemissionen.

Legal rådgivare är Mannheimer Swartling Advokatbyrå AB.

- Vi är stolta över att vara det första emissionshus på svenska marknaden som strukturerar ett obligationslån som är säkerställd i ett underliggande fastighetsbestånd. Intresset för obligationen var mycket stort och intresset för denna typ av obligationer tror jag kommer öka framöver. Det ger en fantastisk riskjusterad avkastning”, säger Anna Ringby, chef för Nordic Fixed Income, en del av Catella.

- Den här transaktionen visar på Catellas unika kombinerade expertis inom fastigheter och finansiering, vilken ingen annan aktör på den svenska marknaden har. Vi tror att det här är början på en ny marknad och att denna är den första transaktionen av många, säger Anders Palmgren, chef för Corporate Finance på Catella.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige