Klockarbäcken vill avsluta bolaget

Klockarbäcken äger i nuläget endast fastigheten Bildhuggaren 1 i Vaggeryds kommun. Bild: Klockarbäcken
Klockarbäcken äger i nuläget endast fastigheten Bildhuggaren 1 i Vaggeryds kommun.

Publicerad den 13 Februari 2019

Skicka till e-post

Bolag Klockarbäcken, som Catella bildade 2015, planerar nu att avveckla bolaget och dela ut överskottet till aktieägarna.

Klockarbäcken bildades under 2015 med syfte att erbjuda sina aktieägare en hög och regelbunden aktieutdelning. I anslutning till bolagets bildande förvärvades fastigheten Lagret 1 i Umeå kommun och under 2016 förvärvades ytterligare en fastighet, Bildhuggaren 1 i Vaggeryds kommun.

Sedan bolaget bildades har bolaget lämnat aktieutdelning med kvartalsvisa utbetalningar. Bolaget har sammantaget betalat vinstutdelning med 22:25 kronor per aktie. Vid den senaste årsstämman den 9 maj 2018 beslutades om en aktieutdelning om 7 kronor per aktie motsvarande 1:75 kronor per aktie och utbetalningstillfälle. Nästkommande beslutade utbetalning sker den 15 april 2019.

Den försäljning av fastigheten i Umeå som Klockarbäcken gjorde under senhösten 2018 innebar att bolaget frigjorde kapital men också att bolaget förlorade sin förmåga att lämna aktieutdelning på nuvarande nivå.

I enlighet med vad styrelsen tidigare kommunicerat har ansträngningar gjorts för att hitta en ersättningsinvestering som till sin karaktär och kvalité skulle möjliggöra att Klockarbäcken även framgent skulle kunna erbjuda en hög och regelbunden utdelning. Målsättningen har varit att förvärva en eller flera moderna fastigheter med långa hyresavtal samt att genomföra dessa affärer på en sådan prisnivå att Klockarbäcken skulle få ett positivt kassaflöde i den storleken att en aktieutdelning på nuvarande nivå skulle säkerställas under flera år. Ytterligare en målsättning var att uppnå en tillräcklig storlek för att kunna genomföra en marknadsnotering av bolagets aktie.

Styrelsen kan dessvärre konstatera att de ansträngningar som gjorts att hitta förvärvsobjekt som uppfyller Klockarbäckens behov inte givit något resultat. Styrelsen har därför beslutat att kalla till en extra bolagsstämma den 13 mars 2019.

Styrelsen förslag till stämman är att Klockarbäcken avvecklas och att bolagets egna kapital återbetalas till bolagets aktieägare. Styrelsens förslag är att detta sker genom;

# En nedsättning av bolagets aktiekapital genom inlösen av 880 000 aktier (inlösen av 2/3 av bolagets aktier) till ett inlösenbelopp per aktie om 97 kronor i syfte att erhållna likvida medel från försäljningen av Umeå Lagret 1 i sin helhet återbetalas till Klockarbäckens aktieägare;
# Att bolagets fastighet Vaggeryd Bildhuggaren 1 avyttras;
# Att bolaget likvideras efter försäljningen av fastigheten Vaggeryd Bildhuggaren 1 syftande till att återbetala de likvida medel som därvid frigörs.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Partnertext

Nordier – Tio år nära kunderna

Presenteras av Nordier Property Advisors

Senast från Fastighetssverige Plus

Thögersen: "Det har branschen inte insett"

Bolag Catena kommer från ett starkt bokslut 2018. Benny Thögersen, vd, berättar om varför Greater Copenhagen är hetare än Storstockholm och varför man som logistikfastighetsbolag ska satsa på platsutveckling 2019.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus

Fastighetssverige på sociala medier


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige
Erik Blix är moderator på Stora Bostadsdagen Göteborg.

Stora Bostadsdagen Göteborg – boka in 24 april!+ Plus
Benny Thöghersen.

Thögersen: "Det har branschen inte insett"+ Plus
Sima Zangiabadi

Peabs skola kombinerar samhälls- och affärsnytta+ Plus
Thomas Holm.

"De är den nya tidens handel"Grandab, med Mikael Hasselberg som partner, säljer sin del av Novi Real Estate till Gullringsbo, med Erika Hellman som vd.

Grandab säljer sin Novi-andel till GullringsboNy skandal inom Östersundshem – förre vice vd:n polisanmäld för mutbrottCecilia Gunnarsson.

JLL: Stockholms primehyror uppe i 7 500 kronorSofia Petzelius och Niklas Borg.

New Property satsar på retailFastighetssverige PLAY


Branschguiden

Nordicforum.

Profi rustar upp och hyr ut i KistaTurbinhallen innebar kostnadsökningar om nästan åtta miljoner som slår på Q4-resultatet för SSM, med Mattias Roos som vd.

Turbinhallen färdig – kostnadsökning för SSM om 8 miljonerLogicenters bygger nytt i Landskrona.

Logicenters bygger nytt – 12 000 kvadratmeter uthyrtBlackrock köper i Helsingfors.

Blackrock köper i HelsingforsPeab bygger kontor och bostäder i Linköping åt Lundbergs.

Peab bygger kontor och bostäder i LinköpingNyköping.

Nyköpingshem köper mark av KilenkryssetMonika Pirslin.

Lanserar ny marknadsplats för nyproduktionVisionsskiss som visar korsningen mellan Gelbgjutarevägen och Industrivägen.

Humlegården påbörjar utvecklingen av Södra HagalundRiksbyggen byggstartar i Kungälv.

Riksbyggen byggstartar i Kungälv – Serneke bygger+ Plus

Vill förvandla p-hus till bostadsrätter+ Plus
Henrik Fernström.

Därför hakar Heba inte på renoveringstrenden+ Plus
Knut Rost.

Rost om ÖFK: "Vårt sponsoravtal är under omprövning"
Se fler nyheter