Image

Klart för Helsingborgs nya häkte

BYGG Nu rådet det enighet om hur Helsingborgs nya kriminalvårdsbyggnad ska se ut. Kriminalvården, Helsingborgs stad, Tengbom Michelsen och Norrporten kommer tillsammans att fortsätta projekteringen.
Publicerad den 20 Februari 2008

Den nya byggnaden på cirka 15 000 kvadratmeter föreslås få formen av ett T med fyra respektive fem våningsplan samt källare. Den är tänkt att placeras öster om polishusets parkering med den högre delen mot polishuset. Byggnaden, som ser ut som en modern kontorsbyggnad, trappar därmed på så sätt ned mot grönytor och längre bort mot Berga kasern.

- För oss har det varit av största vikt att den nya byggnaden är estetiskt tilltalande och harmonierar med intilliggande bebyggelse och öppna grönområden. Av särskild vikt har förhållandet till polishuset och Berga Kasern varit, säger Björn Bensdorp-Redestam, tf planchef i Helsingborgs stad.

Fasaden utgörs av betongelement blandat med insynsskyddade glaspartier.

- Byggnadens kompakta form skapar möjlighet till ett effektivt arbetssätt med mycket god säkerhet. Vidare ger satsningen från Kriminalvården uppemot hundra nya arbetstillfällen i vår verksamhet i Helsingborg, säger Rolf Swensson, Kriminalvårdens fastighetschef.

Detaljplanarbetet och fortsatt projektering sker i nära samarbete med Norrporten, arkitektbyrån Tengbom Michelsen och Kriminalvården. Byggstart kan tidigast ske i början av 2009.

- Det ska bli spännande att gå vidare i arbetet med att skapa en funktionell arbetsplats för Kriminalvården och samtidigt ge helsingborgarna en estetiskt tilltalande byggnad vid stadens norra infart, säger Bengt Dahlberg, fastighetsutvecklare på Norrporten.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige