Image

Klart för 1242 nya bostäder i Stockholm

BYGG Stadsbyggnadsnämnden har antagit detaljplan för 1242 nya bostäder i Stockholm. I Annedal i Bromma byggs 780 lägenheter, i Fruängen 450 lägenheter och i Aspudden tolv nya radhus.
Publicerad den 20 Januari 2008

Enligt preliminära siffror från Stockholms utrednings- och statistikkontor påbörjades 2502 lägenheter under 2007.

Tillsammans med de 4725 lägenheter som på grund av slopade bidrag påbörjades i december 2006, ger detta en mycket stark byggnadstakt.

Att Stadsbyggnadsnämnden nu antagit detaljplan för 1242 bostäder gör inte saken sämre.

- Stockholm växer snabbt och det byggs kraftigt med bostäder. För att möta efterfrågan av nya bostäder är jag mycket glad över att vi nu fattat beslut om 1242 nya lägenheter. De nya bostäderna skapar nya stadsmiljöer i ytterstaden och är ett välkommet tillskott, säger stadsbyggnads- och trafikborgarrådet Mikael Söderlund (m).

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Alecta Fastigheter storsatsning i Göteborg: "Dubbla beståndet inom fem till sju år"

Bolag Alecta Fastigheter gör en storsatsning på Göteborg. För att leda utvecklingen där hämtas Patrick Bernvid in som chef. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med att ansluta till Alecta Fastigheter, om bolagets ambitiösa planer för Göteborg och hur hans gamla fotbollskarriär hjälpt honom i fastighetsbranschen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY