Image
Andreas Morfiadakis.
Andreas Morfiadakis. Bild: Klarabo

Klarabo köper 126 hyreslägenheter i Umeå

Transaktioner Klarabo förvärvar en bostadsportfölj i Umeå om sammanlagt 126 hyreslägenheter till ett underliggande fastighetsvärde om 175 miljoner kronor. Den sammantagna ytan uppgår till cirka 8 700 kvadratmeter och beståndet tillträds i dag.
Publicerad den 4 Januari 2022

Beståndet ligger i Umeå tätort och är fullt uthyrda. Hyresvärdet uppgår till 10,2 miljoner kronor och består i princip uteslutande av bostads- och parkeringsintäkter. Förvärvet finansieras med banklån och egen kassa. Förvärvet innebär också att Klarabo etablerar sig på en för bolaget ny ort.

– Det känns bra att rivstarta året med ännu en transaktion. Umeå är en dynamisk universitetsstad där vi gärna fortsätter expandera, inte minst givet de många industriinvesteringar som planeras i Norrland de kommande åren, säger Andreas Morfiadakis, vd för Klarabo.

Beståndet är byggt på 60- och 90-talet varför det finns ett uppgraderings- och förädlingsbehov i enlighet med Klarabos affärsmodell.

Affären ligger i linje med Klarabos affärsmodell som är inriktad på att förvärva och förvalta bestånd med förädlingspotential. Affären är också ett bevis på Klarabos kapacitet att kunna identifiera och genomföra off-market transaktioner.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige