Image
Andreas Morfiadakis, vd för Klarabo.
Andreas Morfiadakis, vd för Klarabo. Bild: Klarabo

Klarabo bygger drygt 70 hyreslägenheter i Höör och Lunds kommuner

Transaktioner KlaraBo avser uppföra cirka 45 hyreslägenheter i Höör efter att ha ingått ett förvärvsavtal med kommunen avseende en fastighet vid järnvägsstationen i centrala Höör. I Lunds kommun har Klarabo fått en markanvisning för uppförande av ett 20-tal hyreslägenheter.
Publicerad den 13 December 2019

Avtalet med Höörs kommun avser förvärv av en del av en fastighet nära järnvägsstationen i centrala Höör. Planen är att uppföra cirka 45 hyreslägenheter. Avsikten är att bygga fyravåningshus huvudsakligen i trämaterial med tillhörande garage. Fastigheten tillträds när bygglovsansökan vunnit lagakraft, vilket beräknas ske första kvartalet 2020.

– Jag är glad att vi nått denna överenskommelse med kommunen. Höör är en pendlingsort varför närheten till stationen är viktig, säger Andreas Morfiadakis, vd för Klarabo.

I Lunds kommun har Klarabo fått en direktanvisning av mark i Genarp där nya hyresrätter efterfrågats en längre tid. Avsikten är att ändra befintlig detaljplan för att möjliggöra uppförande av drygt 20 hyreslägenheter. Byggstart beräknas tidigast ske omkring fjärde kvartalet 2020.

– Lunds kommun har under en längre tid tittat på möjligheter att exploatera den berörda tomten och KlaraBo är glada att ha fått förtroendet att bistå med detta, tillägger Andreas Morfiadakis.

Inklusive dessa transaktioner kommer KlaraBo att ha totalt cirka 2 000 lägenheter under egen förvaltning.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Standardiserad digitalisering nödvändig, menar experten

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige