Image
Bild: NCC

Kilsbostäder nyproducerar för första gången på 15 år

Bygg Kilsbostäder låter uppföra 53 hyresrätter i Kil utanför Karlstad. Det är Kilsbostäders första nyproduktion på 15 år. NCC bygger enligt konceptet Folkboende.
Publicerad den 18 April 2011
NCC bygger 53 hyresrätter i Kil utanför Karlstad. Bild: NCC. Bild: NCC
NCC bygger 53 hyresrätter i Kil utanför Karlstad. Bild: NCC.

– Det är tredje Folkboendet sedan lanseringen i oktober, men det blir fler. NCC har just beslutat att fokusera på konceptet och öka försäljningen under 2011. Vi har märkt ett behov hos kommunala bostadsbolag att bygga fler och små hyresrätter som är billiga i drift, men ekonomin går inte alltid ihop. Så det här är vårt bidrag, säger Fredrik Wahlqvist, affärschef på NCC Construction, region Väst.

Energianvändningen beräknas bli 65 kilowattimmar per kvadratmeter och år, vilket bara är hälften av byggreglerna. I Folkboende placeras tunga anslutningar till badrum, kök och ventilation i ”hjärtat” - en kärna mitt i huset med alla installationsschakt. Det blir kostnadseffektivt och förenklar underhållet. För att sänka priset för projektering använder NCC sina tekniska plattformar med beprövade lösningar för bostadshus.

– Det här är Kils första nyproduktion av hyreslägenheter sedan 1995 och vi är glada att ha hittat en bra lösning för oss och de mindre hushåll som vill bo här. Kil ligger två mil utanför Karlstad och uppfattningen om vad en hyreslägenhet får kosta är inte densamma som i en större stad. Därför passar NCC Folkboende oss, säger Bo Hällsten, projektledare på Kilsbostäder.

NCC:s arbete börjar i april och beräknas vara klart hösten 2012.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige