Image
Jan Bernhardsson säljer sitt anrika möbelföretag och fastigheten till Kilenkrysset, med Annika Persson som vd.
Jan Bernhardsson säljer sitt anrika möbelföretag och fastigheten till Kilenkrysset, med Annika Persson som vd. Bild: Kilenkrysset

Kilenkrysset tar över anrik verksamhet i Strängnäs

Bolag I februari meddelade ägaren Jan Bernhardsson det smärtsamma beslutet att lägga ner Bernhardssons Möbler efter 63 års verksamhet. Men nu tar Kilenkrysset Sweden över både fastighet och verksamhet.
Publicerad den 16 Maj 2019

– Det är en fantastisk fastighet om nära 8000 kvadratmeter butik och lager, i ett mycket attraktivt läge i Strängnäs. Självklart blev vi intresserade när vi hörde talas om situationen, säger Annika Persson, vd för Kilenkrysset Sweden.

Från första kontakt till färdig uppgörelse gick det relativt fort. Båda parter var intresserade av att snabbt komma fram till en fortsättning på Bernhardssons Möblers historia, som inleddes 1956.

– Att ett lokalt företag på det här sättet vill ta över ett annat lokalt företag har bara positiva förtecken. Kilenkrysset är kända för att värna om Strängnäs, och Annika är mycket mån om att få fortsätta erbjuda Strängnäsborna samma fina service, säger Jan Bernhardsson, säljare av Bernhardssons Möbler.
Möbelbutiken har en stolt tradition av att erbjuda möbler och service av hög kvalitet, och att värna och vårda relationerna till både kunder och leverantörer.

– Jag har själv varit en trogen kund under många år, och så vill jag att det ska fortsätta vara. Våra kunder ska känna att de alltid kan komma till Bernhardssons när de vill förändra där hemma, säger Annika Persson.

Även om det är en väletablerad verksamhet som har funnits i 63 år som övertas, så finns många idéer och planer inför utvecklingen i framtiden.

– Självklart har vi massor vi vill göra, men utgångspunkten är att vi vill utveckla Bernhardssons Möblers fina tradition. Bland annat har lokalerna en enorm utvecklingspotential som vi kommer att titta närmare på, men vi kommer skynda långsamt, berättar Annika Persson.

Förutom några naturliga avgångar, kommer personalen att fortsätta inom verksamheten. Några av medarbetarna har arbetat för bolaget i decennier, vars kunskap och erfarenhet nu till allas glädje stannar kvar inom butiken.

Bernhardssons Möbler såg dagens ljus i en liten tapetserarverkstad på Tingstugatan 10 där Seth Bernhardsson, Jans pappa, även erbjöd lite försäljning. Sedan dess har fyra generationer Bernhardsson arbetat i verksamheten. Men nu tar en annan familj över. Annika Persson, som tog initiativet till affären, är dotter till entreprenören och grundaren av Kilenkrysset, Jan Persson.

– När jag först meddelade att vi skulle lägga ner, kom kunder in med blommor och ville tacka oss för tiden som varit. Nu hoppas jag att de kommer tillbaka med blommor till Annika, säger Jan Bernhardsson med ett leende.

– Ser man förbi alla kommersiella vinster, känns det bra ända in i hjärtat att detta fina familjeföretag får leva vidare, även om det nu, så att säga, sker i en annan familj. Den känslan ger den här affären en extra bonus, där alla blir vinnare, menar Annika Persson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter börsnoteringen – John Mattson redo att öppna plånboken

Bolag Bolaget är beredda att investera 3,5 miljarder kronor de närmaste åren. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY