Image
Pilspetsen i Trelleborg.
Pilspetsen i Trelleborg. Bild: Kjellgren Kaminsky

Kian, Preservia och Kjellgren Kaminsky vinner markanvisning i Trelleborg

Bygg/Arkitektur Nu står det klart att Kian Properties och Preservia i samarbete med Kjellgren Kaminsky har vunnit markanvisningstävlingen i Trelleborg med förslaget "Pilspetsen". Markavisningen avser produktion av 42 lägenheter och 6 radhus. Byggstart är planerad till 2021.
Publicerad den 2 December 2020

Det vinnande förslaget med fokus på gestaltning, anpassning till området, miljö och energiförbrukning, kompletterar övrig bebyggelse i området och skapar variation med förutsättningar för flera att kunna bo i området. På hörnet föreslås ett café som bidrar med liv och rörelse i området och som medför en bra blandning mellan bostäder och verksamheter för hela Pilevallsområdet.

– Det vinnande förslaget från Kian/Preservia blir ett modernt komplement i områdets "mellanköping-karaktär". Pilevallsområdet ska utvecklas till ett stadsområde som präglas av både folkliv och trygghet, med stort inslag av grönska. Det bedömer vi att Pilspetsen kan bidra till, säger Marie Frid, exploateringsingenjör, Trelleborg Kommun.

– Vi är tacksamma att Trelleborg kommun väljer oss som vinnare och vi ser med stor optimism fram emot att påbörja utvecklingen av "Pilspetsen". Projektet utgör dessutom ett positivt tillskott i vår portfölj och förstärker vår närvaro i Öresundsregionen, säger Michel Fatehnia, vd för Kian Properties.

– I Pilevall vill vi tillsammans med våra nära samarbetspartners Kian och Preservia skapa ett stadsnära boende där människor kan njuta av ett grönt vardagsliv. Husen lånar sitt material med en tegelsockel och övriga våningar i trä från Köpingarna som omger Trelleborg, men växlar upp byggnadstypen till stadens skala, säger Joakim Kaminsky, vd för Kjellgren Kaminsky.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Så förvandlas anrika hamnområdet till blandstad

Bygg/Arkitektur Västra Hamnen i Malmö ska omvandlas från ett industri- och hamnområde till en blandad stad. Så här föreslås nästa steg bli för den västra delen av det kulturhistoriskt värdefulla området.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY