Image
Kia Orback Pettersson.
Kia Orback Pettersson.

Kia Orback Pettersson förstärker RO-Gruppens styrelse

Karriär På RO-Gruppens stämma den 18 maj valdes Kia Orback Pettersson till ny styrelseledamot. Kia Orback Pettersson har en gedigen erfarenhet från ledande befattningar inom detaljhandel, media och fastighetsbranschen, varav 20 års erfarenhet av styrelsearbete.
Publicerad den 16 Juni 2022

Kia Orback Pettersson är ekonom med bakgrund som bland annat marknadsdirektör på Dagens Nyheter, VD för Sturegallerian och affärsutvecklare på Castellum. Hon är idag styrelseordförande för SVT, ÅWL arkitekter och Chefakademin samt styrelseledamot i Vasakronan, Knowit och Aqua Dental.

– Det är flera saker som gör att jag vill arbeta med RO-Gruppen. Utmanande målsättningar är en sak som lockar. Det är också ett nytänkande bolag. Och viktigast av allt, ett bolag som förstått att det är medarbetarna som är nyckeln till framgång. Det ska bli otroligt spännande att få vara en del av den fortsatta resan och få bidra till bolagets utvecklingen, säger Kia.

– Nu fortsätter vårt arbete med att utveckla RO-Gruppen och det är väldigt glädjande att Kia valt att ansluta till vår styrelse. Med hennes erfarenhet och långa meritlista inom bygg-och fastighetsbranschen men även andra branscher kommer Kia vara en stor tillgång för vår fortsatta tillväxt, säger Andreas Jaldevik, VD på RO-Gruppen.

På stämman valdes tidigare styrelseledamoten Lars Björklund till ny ordförande samtidigt som man tackade av Anette Asklin, som avslutar sitt ordförandeuppdrag efter sex år.

– Anette har bidragit mycket till RO-Gruppens utveckling de senaste åren. Hennes arbete har varit enormt värdefullt och hon har med sin erfarenhet och branschkunskap bidragit till att vi är där vi är idag. Vi tackar ödmjukt för att vi fått ta del av det, säger Andreas Jaldevik.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige