Image

KF tar upp kampen mot Ikea i Uppsala

HANDEL Ikeas planerade storbygge i Uppsala har gjort att KF (Kooperativa Förbundet) valt att begära option på ny mark. Anledningen är att man är rädd att Ikea skall dominera området och därför vill man skapa ett eget kommersiellt landmärke.
Publicerad den 10 April 2008

KF Fastigheters vd Bernt-Olof Gustavsson skriver till Uppsala kommun och är orolig för att Ikeas nya varuhus kommer att utgöra ett \″synnerligen dominant inslag i landskapsbilden, inte minst för Ikeas varumärke\″, detta skriver Upsala Nya Tidning (UNT). Han är rädd för att det kommer att påverka profileringen för övrig handel i området vars \″varumärkesexponering och attraktivitet reduceras\″.

Bernt-Olof Gustavsson vill att KF får möjlighet att bygga ut sina anläggningar med ytterligare uppemot 18 000 kvadratmeter, varav 6 000 kvadratmeter för ny handel.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige