Image
KF Fastigheter säljer sin andel av Galleria Trädgården i Varberg. Köpare är Coopn Varberg ekonomisk förening.
KF Fastigheter säljer sin andel av Galleria Trädgården i Varberg. Köpare är Coopn Varberg ekonomisk förening. Bild: KF Fastigheter.

KF säljer galleria-del i Varberg

Transaktioner KF Fastigheter säljer sin andel om 60 procent i Galleria Trädgården i Varberg. Köpeskillingen baseras på ett totalt fastighetsvärde om 150 miljoner kronor. Köpare är Coop Varberg ekonomisk förening som i och med affären blir ensam ägare till gallerian.
Publicerad den 27 Mars 2013
Annons
Image
KF Fastigheter säljer sin andel av Galleria Trädgården i Varberg. Köpare är Coopn Varberg ekonomisk förening. Bild: KF Fastigheter.
KF Fastigheter säljer sin andel av Galleria Trädgården i Varberg. Köpare är Coopn Varberg ekonomisk förening.

Den centralt belägna citygallerian Galleria Trädgården i Varberg har en uthyrbar area om cirka 7 000 kvadratmeter. Affären baseras på ett underliggande fastighetsvärde för hela gallerian om 150 miljoner kronor. I och med affären är Coop Varberg nu ägare till samtliga aktier i bolaget Galleria Trädgården AB.

- Vår avsikt är att fortsätta att utveckla Galleria Trädgården och på sikt göra den ännu mer levande och attraktivt. När järnvägen genom centrum grävs ner kommer ytterligare utvecklingsmöjligheter att öppna sig för fastigheten, säger Göran Borg, vd på Coop Varberg ekonomisk förening.

- I och med försäljningen kan KF Fastigheter öka sitt fokus på företagets övriga anläggningar i Västra Götaland. Coop Varberg har ett gediget kunnande gällande utveckling och förvaltning av denna typ av centrum och de är en långsiktig ägare så det känns bra att lämna över till dem, säger Bernt-Olof Gustavsson, vd på KF Fastigheter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige