Image

KF Fastigheter säljer för 218 miljoner

Transaktioner KF Fastigheter har sålt handelsfastigheterna Årdret 3 och Välten 10 på Mobiliaområdet i Lund för 218 miljoner kronor. Köpare i bolagsaffären är Handelsbodarna. Byggnaderna är uppförda 2010 och har en sammanlagd uthyrbar yta om cirka 9 400 kvadratmeter.
Publicerad den 11 April 2012

- Mobilia i Lund är ett av de bästa handelsområdena i Malmöregionen. Med det här köpet stärker Handelsbodarna sin position i södra Sverige ytterligare, helt i enlighet med bolagets ambitioner, säger Christian Fredriksson, vd på Handelsbodarna.

Befintliga hyresgäster på handelsplatsen är Coop Forum, Kronans Droghandel, Systembolaget, Skokanonen och Flügger. Snart kommer dessa att kompletteras med ytterligare en aktör.

Fastigheterna kommer även fortsättningsvis att förvaltas av KF Fastigheter på Handelsbodarnas uppdrag.

Handelsbodarna är KF Fastigheters och SPP:s gemensamma fastighetsbolag som har det uttalade målet att bli Sveriges mest miljövänliga fastighetsbolag för handelsfastigheter. Ambitionen är att inom något år ha ett bestånd av klimatneutrala fastigheter värt två miljarder kronor. I beståndet finns nu elva handelsfastigheter till ett totalt värde av drygt 800 miljoner kronor.

Erika Rosenberg på Advokatfirman Delphi har varit KF Fastigheters rådgivare i transaktionen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige