Image

KF Fastigheter och Kilenkrysset i gemensam investering

Bolag KF Fastigheter och Kilenkrysset bildar ett gemensamägt bolag som ska utveckla verksamheter och bostäder på ett 165 hektar stort markområde i Upplands-Bro.
Publicerad den 21 Mars 2012

KF Fastigheter och Kilenkrysset bildar ett gemensamägt bolag som ska utveckla verksamheter och bostäder på ett 165 hektar stort markområde i Upplands-Bro. Den initiala investeringen uppgår till cirka 60 miljoner kronor.

KF Fastigheter har sedan länge haft ett omfattande markinnehav i Upplands-Bro mellan E18 och Mälaren. Det aktuella markområdet på165 hektar består av industrimark, naturmark samt mark som i översiktsplanen för Upplands-Bro beskrivs som lämplig för verksamheter och bostäder. Området ska nu utvecklas av Bro Markutveckling som ägs av KF Fastigheter och Kilenkrysset med 50 procent vardera.
- Vår vision är att utveckla Stor-Stockholms västra logistikcentrum här i Upplands-Bro. Men en viktig förutsättning för projektet är att den nya trafikplatsen Kockbacka vid E18 byggs, säger Mikael Gerhardsson, styrelseordförande i Bro Markutveckling.

Bro Markutvecklings initiala investering i området är på cirka 60 miljoner kronor. Man tittar även på möjligheten att utveckla nya bostäder och service inom området i lägen invid Mälaren.
- Upplands-Bro är en väldigt intressant kommun att investera i framför allt med tanke på dess strategiska läge i Stockholmsregionen, säger Ulf Herder, vd för Bro Markutveckling.

- Det sker många etableringar i Upplands-Bro nu. KF Fastigheters och Kilenkryssets investering sker i ett mycket spännande område där det finns en stor potential för både verksamhetsetableringar och det sjönära boendet. Vi ser fram emot vårt samarbete med KF Fastigheter och Kilenkrysset, säger kommunstyrelsens ordförande Irène Seth (M).

I affären ingår också ett cirka 50 hektar stort område i Norsholm vid E4 mellan Norrköping och Linköping. KF Fastigheter och Kilenkrysset samarbetar även i Solberga, ett handelsområde strax utanför Strängnäs.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige