Image
Bild: Istock

K2A:s aktie rusade – insynspersoner aktiva med köp

Bolag I fredags steg K2A:s aktie med nästan 30 procent och flera insynspersoner fyllde på sitt innehav.
Publicerad den 8 Augusti 2022

K2A:s aktie har haft det tungt under 2022 och innan fredagens handel hade kursen tappat närmare 70 procent av sitt värde – men under fredagen skedde en rejäl rusning och aktien stängde på 21,80 kronor, en ökning på nära 30 procent.

Flera insynspersoner har tankat aktier i bolaget i slutet av juli och början av augusti och nu senast i slutet av förra veckan köpte bland annat finanschefen Ola Persson 14 000 aktier den 4-5 augusti. Den totala köpesumman uppgick till 249 170 kronor med ett genomsnittspris på 17,80 kronor per aktie, det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

I fredags fyllde även K2A:s styrelseledamot Claes-Henrik Julander, via bolaget Svipdag, på sitt innehav med 31 342 aktier för totalt 0,6 miljoner kronor. Affären gjordes till kursen 19:22 kronor per aktie.

Den insynsperson som varit mest aktiv är styrelseledamoten Johan Thorell som vid tre tillfällen i juli samt den 1 augusti köpte totalt 155 000 aktier i bolaget för en köpesumma på drygt 2,5 miljoner kronor.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten svarar på kritiken från Bonava och Roschier

Juridik Tidigare i veckan publicerade Fastighetssverige kritik från Bonava och advokatbyrån Roschier som gällde att Svea hovrätt tagit fram en beräkningsmodell för hur presumtionshyror kan höjas i takt med den lokala hyresökningen. Nu svarar hovrättsrådet Mats Holmqvist på kritiken.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige